Een kat gevangen in een zeer zware bontjas wordt geschoren door de vrijwilligers van een opvang - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kat gevangen in een zeer zware bontjas…
Een brand heeft haar gezicht misvormd, maar haar man heeft aangetoond dat liefde niet gebaseerd is op het uiterlijk Een man steelt een mobiele telefoon in de kerk... en verlaat de kerk door een kruisje te slaan

Een kat gevangen in een zeer zware bontjas wordt geschoren door de vrijwilligers van een opvang

Door Janine
28.086
Advertisement

Werken met dieren lijkt op het eerste gezicht misschien heel aantrekkelijk. Zorgen voor puppy's, katten borstelen, hoogstens hun mandjes schoonmaken... van buitenaf gezien, lijkt het een niet bepaald vermoeiend karwei! En toch zal iedereen die ervaring heeft in een kennel of asiel, kunnen bevestigen dat je echt veel passie nodig hebt, omdat de wreedheid of nalatigheid van de mens vaak leidt tot het creëren van kritieke situaties, die je moet zien op te lossen. Zoals in het geval van dit arme dier, dat op een dag voor de Douglas County Animal Care & Services in Nevada werd gedumpt: toen ze het zagen, wisten de werknemers niet eens wat het was!

Het is niet ongewoon dat iemand zijn dier 's nachts in de buurt van de opvang achterlaat (veel mensen beschouwen ze als voorwerpen die naar believen kunnen worden weggegooid), en Liz Begovich, die in het centrum werkt, kan zeggen dat ze ze in alle soorten en maten heeft gezien. Toch zal deze gebeurtenis haar altijd bijblijven: het dier zat in een te krappe kooi omdat het erg groot was. Het was een enorme bol grijs haar, zo dik dat het onmogelijk was om de snuit te zien.

Liz dacht eerst dat het een hond was en probeerde het te laten bewegen om het te begrijpen. Plotseling hief het dier zijn kop op en onthulde zijn prachtige blauwe katachtige ogen. Liz had nog nooit een kat in die omstandigheden gezien!

Advertisement

Zijn vacht was buitensporig gegroeid, met viezigheid en verzameld afval. Zijn toestand was zo rampzalig dat de behoefte aan een uitvoerige behandeling noodzakelijk werd.

De kat werd naar de dierenarts gebracht en verdoofd om zijn dikke vacht te kunnen verwijderen. Uiteindelijk vulde de vacht een hele vuilniszak, die meer dan 10 kilo woog! Een last die onmogelijk is voor een kat om te dragen.

Na de make-over toonde het dier zijn ware snuit van een mooie askleurige kat. Op dat moment was het voor iedereen duidelijk wat de oorzaak van het probleem was.

Advertisement

Het dier was duidelijk te zwaar. Daardoor kunnen katten zich niet goed schoonmaken en komen er gemakkelijk knopen in de vacht. Deze knopen vertragen zijn bewegingen verder, waardoor hij verder aankomt. Kortom, een vicieuze cirkel waarin het dier en de vacht steeds dikker wordt. Allemaal omstandigheden die een attent mens heel goed had kunnen verhelpen!

Het was duidelijk dat Bob Marley (zo noemden ze hem, vanwege het “haar” dat hij eerder had) maanden, misschien jaren van totale nalatigheid had ondergaan. Ze hebben hem waarschijnlijk gevoed met het verkeerde voedsel zonder zich ooit om zijn gezondheid en de conditie van de vacht te bekommeren.

Advertisement

Gelukkig heeft hij dankzij Liz en de Douglas County Animal Care & Services Association vandaag een familie gevonden die van hem houdt. Nu volgt hij een dieet, hij kan zich weer vrij bewegen zonder zijn vacht… en hij zal de komende jaren ongetwijfeld leven omringd door de zorg die hij verdient!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt