De dochter wordt geboren met een zeldzame huidziekte: de moeder begint een campagne om het bewustzijn over haar toestand te vergroten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De dochter wordt geboren met een zeldzame…
Hij vindt 2 achtergelaten honden, maar geen enkele bus wil ze meenemen: dus reist hij 1.400 km te voet om ze mee naar huis te nemen Het verliezen van een viervoeter kan net zo erg zijn als het verliezen van een geliefde

De dochter wordt geboren met een zeldzame huidziekte: de moeder begint een campagne om het bewustzijn over haar toestand te vergroten

Door Janine
37.227
Advertisement

Elke ouder zou graag zien dat zijn kind zonder pijn en in perfecte gezondheid op de wereld komt. Helaas zijn er veel ouders die om moeten gaan met de ziektes van hun kinderen en samen moeten gaan strijden.

Carolina Fenner kon niet wachten haar eerste kind na haar bevalling te knuffelen, waarvan ze zeker wist dat ze zonder complicaties was geboren. In feite was de baby in orde, maar haar uiterlijk was anders dan wat de vorige echo's hadden laten zien.

Luna, de naam van het kleine meisje, is geboren met een zeldzame huidziekte.

Het gaat om een melanocytaire naevus, oftewel een abnormale accumulatie van moedervlekken: de vlekken kunnen van verschillende groottes zijn, van klein tot groot. In het geval van Luna is het een naevus die het grootste deel van haar gezicht beslaat.

Zodra ze zag dat de conditie van het meisje goed was, werd haar moeder meteen verliefd op dat specifieke teken dat haar kind uniek maakte. Het had de vorm van een vlinder en vanwege zijn positie leek het een masker.

Advertisement

De vrouw begon zich echter al snel zorgen te maken over de toekomst van haar dochter: mensen zouden de baby met achterdocht kunnen bekijken, denkend dat ze een of andere vorm van besmettelijke ziekte heeft. Om deze reden heeft Caroline besloten om vanaf de jonge leeftijd van haar dochter een bewustmakingscampagne te starten over de melanocytaire naevi.

Nadat ze over de ziekte had gesproken en foto's van Luna had gepubliceerd, waardeerden veel mensen het initiatief van de vrouw: een bedrijf toonde bijvoorbeeld steun en begrip door foto's te sturen van alle werknemers met een zwarte vlek op het gezicht, vergelijkbaar met dat van Luna.

Als Luna groot is zal ze de foto's op het Instagram-profiel van haar moeder kunnen bekijken en beseffen dat er zoveel mensen zijn die de ziektes kennen en geen aanleiding geven tot ongegronde vooroordelen.

Luna is intussen een kleine ster op sociale media geworden: haar “masker” maakt haar schattig en iedereen hoopt dat het leven haar het allerbeste kan geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt