Niemand neemt dit meisje met het syndroom van Down aan, dus begint ze voor zichzelf - BekijkDezeVideo.nl
x
Niemand neemt dit meisje met het syndroom…
Man en vrouw brengen een heel bos tot leven door in 20 jaar tijd 2 miljoen bomen te planten Deze man werd

Niemand neemt dit meisje met het syndroom van Down aan, dus begint ze voor zichzelf

13 Mei 2019 • Door Janine
2.903
Advertisement

Vooroordelen zijn moeilijk te doorbreken, maar het is nog steeds een noodzakelijk gevecht, omdat ze het leven van degenen die eraan zijn onderworpen beperken en vergiftigen.

De beste manier om ze te verslaan is om je te laten leiden door je dromen - om een andere realiteit te creëren dan waarmee je wordt geconfronteerd -, jezelf met veel geduld bewapenen en de juiste bondgenoten te vinden: precies de formule waarmee Gabi Angelini besloot de vooroordelen over mensen met het Down-syndroom te overwinnen en haar droom te realiseren.


foto: Facebook

Gabi Angelini is een 21-jarig meisje dat van sporten houdt en sinds haar kindertijd een droom heeft: haar eigen restaurant openen. Om deze reden ging ze, als middelbare scholier, op zoek naar een zomerbaantje waardoor ze geld opzij kon zetten om dit doel te bereiken. Zo kwam ze in aanraking met een hard vooroordeel dat mensen die zoals zij die het syndroom van Down hebben, niet zouden kunnen werken.

Niemand was bereid haar een baan aan te bieden, juist vanwege haar beperking; een vooroordeel dat het leven van mensen met het Down-syndroom meer beperkt dan het syndroom zelf. Hoewel Gabi onder deze situatie leed, besloot ze er uiteindelijk iets aan te doen, zonder zich terug te trekken uit een oneerlijke situatie. Daarom, met de steun van haar moeder Mary, werkte ze er niet alleen aan om haar doel te bereiken, maar om ervoor te zorgen dat haar droom een instrument van bevrijding of inspiratie voor anderen werd.

foto: Facebook

Gabi heeft namelijk besloten om een coffeeshop te openen in Raleigh, North Carolina, waar mensen met verstandelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen kunnen werken. Omdat ze niet over het geld beschikten om het bedrijf te starten, startten Gabi en Mary daarom een samenwerking met een ander cafetaria waar gehandicapte werknemers in dienst zijn, waar hun speciale koffie wordt verkocht, "A Hug in a Mug" ("een knuffel in een kopje") van Gabi's Grounds Coffee Shop.

Daarnaast neemt Gabi deel aan verschillende lokale evenementen met een eigen stand, waar ze niet alleen koffie verkoopt, maar ook t-shirts, stickers, kopjes en andere gadgets van haar toekomstige coffeeshop; ze zorgt zelfs voor koffieleveringen, terwijl Mary de GoFundMe-pagina beheert, waar ze donaties verzamelen waarmee ze hun eigen winkel kunnen openen: dankzij de steun van de gemeenschap hebben ze tot nu toe al meer dan $50.000 opgehaald voor de 60.000 die nodig zijn.

Advertisement
foto: YouTube

Gabi is één stap verwijderd van het realiseren van haar droom, en is al van plan om haar vrienden aan te nemen, evenals activiteiten in haar koffiehuis "Van koffie en gebak tot karaoke-avonden en dansfeesten, Gabi's winkel zal een inclusieve plaats zijn voor de gemeenschap die samen zal komen".

Ja, want wanneer Gabi's koffiewinkel opent, zal ze niet alleen haar droom verwezenlijken, maar ook dat van vele andere mensen die dagelijks vechten tegen dit laffe vooroordeel - dat gehandicapten niet in staat zijn om te werken - en met haar bestaan zal ze het levende bewijs van de waarheid worden: dat vastberadenheid en solidariteit dromen mogelijk maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt