Honden komen van de sterren: het verhaal waardoor je nog meer van je viervoeter houdt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Honden komen van de sterren: het verhaal…
Een hond leefde wreed vastgebonden en verlaten: het gebaar van deze man leert ons allemaal een les

Honden komen van de sterren: het verhaal waardoor je nog meer van je viervoeter houdt

Door Janine
1.871
Advertisement

Het verhaal van vandaag is een waar sprookje, een verhaal dat over iets reëels gaat. Soms heeft dit woord niet zozeer te maken met wat echt is, maar met wat je gelooft. De authentieke betekenis wordt misschien niet door iedereen begrepen, maar degenen die het geluk hebben of hebben gehad om met een trouwe viervoeter te leven, zullen het gevoel hebben dat dit verhaal aan hen is opgedragen. Honden komen van de sterren, en dit is waarom.

foto: NASA

Op een dag vroeg een kind zijn vader waar honden vandaan kwamen, en de man, die zo'n bijzondere vraag niet had verwacht, wist niet wat hij moest beantwoorden, maar dacht na over het juiste antwoord. Zijn zoon wilde het meteen weten, maar hij besloot toch geduldig te wachten. Na een tijdje, na zorgvuldige overweging, riep de man het kind bij zich, die opgewonden en nieuwsgierig was om eindelijk de waarheid te kennen.

De vader vertelde hem toen dat honden uit wolven voortkwamen, maar het kind vond deze versie helemaal niet leuk. Hij zei dat dit onmogelijk was omdat een wolf niet kan worden gedomesticeerd of binnenshuis worden gehouden, wanneer iemand dichterbij komt probeert een wolf hem te bijten en hij laat zich niet eens aaien. Dat gezegd hebbende, begon hij te schreeuwen, zijn vader beschuldigend een leugenaar zijn, hij rende naar zijn slaapkamer en sloeg de deur dicht.

De man was erg verrast door de reactie van het kind, maar zijn woorden waren logisch geweest, dus hij dacht aan een ander antwoord dat het kind zou overtuigen. Hij keek uit het raam naar inspiratie en vond het uiteindelijk. Hij klopte op de deur van zijn zoon, vroeg om binnen te komen en vertelde hem het verhaal van de ster Sirius.

foto: Max Pixel

Hij legde het kind uit dat die ster ook wel “Hondenster” werd genoemd, omdat hij de grootste en helderste was in het sterrenstelsel Grote Hond. Hij zei dat de sterren de weg van mensen leiden, gezelschap houden wanneer het donker is, opbeuren als je verdrietig bent, zelfs glimlachen, ook al kun je ze niet zien. Het is daar dat alle honden vandaan komen, ook Toby, hun hond. Het kind lachte gefascineerd, de vader vervolgde het verhaal en toen vertelde hij zijn vader iets dat hij nooit zou vergeten.

Het kind legde uit dat hij begreep dat hun eerste hond Hunter er niet meer was omdat hij terug naar huis moest. God geeft de honden alleen in bruikleen, want als iedereen ze voor altijd zou houden, zou er niemand zijn die 's nachts de hemel verlicht. De ontroerde man omarmde zijn zoon en dacht dat het precies zo was.

Honden zijn echt als sterren, ze werpen licht op donkere momenten, ze glimlachen naar ons, zelfs als we het niet kunnen waarnemen, en zelfs als ze terugkeren naar hun huis, blijven ze vanaf daar boven over ons waken zonder ooit op te houden ons lief te hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt