Vier "lijgers” zien het licht, geboren uit een kruising tussen een witte leeuw en een witte tijger - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vier "lijgers” zien het licht, geboren…
Sterke vrouwen trekken vaak onvolwassen mannen aan: hier zijn 6 redenen waarom dit gebeurt De 6 voedingsmiddelen die serotonine verhogen, het favoriete voedsel voor je hersenen

Vier "lijgers” zien het licht, geboren uit een kruising tussen een witte leeuw en een witte tijger

Door Janine
24.817
Advertisement

Ze worden "lijgers” genoemd, een hybride soort die is ontstaan uit het kruisen van leeuwen en tijgers. Er zijn ongeveer duizend exemplaren in de wereld, maar degenen die in de zomer van 2018 zijn geboren, zijn uniek in de wereld. De reden? Het zijn de welpen van een majestueuze witte leeuw genaamd Marfil en een mooie witte tijger genaamd Saraswati. De 4 perfecte en prachtige “lijgers” worden Apollo, Yeti, Odlin en Sampson genoemd en zijn de eerste die ooit zijn geboren uit twee albino katachtigen van verschillende rassen.

foto: Facebook

Het paring- en hybridisatie-experiment werd uitgevoerd in het dierenopvangcentrum van South Carolina in de Verenigde Staten, bij T.I.G.E.R.S. (The Institute of Great Endangered and Rare Species). Het is niet gebruikelijk en nog minder voor de hand liggend dat twee zo verschillende en zeldzame dieren erin slagen om samen te zijn en kleintjes te krijgen, maar wat er gebeurde tussen Marfil en Saraswati is vergelijkbaar met de verhalen verteld door Disney.

foto: Facebook

De kleine lijgers hoeven nu alleen nog maar te spelen en te groeien, en met een beetje geluk zouden ze zelfs het record kunnen breken dat hun “oom” tot nu toe heeft. In feite is er een andere hybride katachtige geboren uit de kruising van een leeuw en een tijger, die momenteel het primaat heeft van de grootste katachtige op de planeet.

Advertisement
foto: T.I.G.E.R.S.

Hercules is een lijger van 450 kg, heeft een kortere staart dan een leeuw, maar zeer indrukwekkende afmetingen. Gezien de specifieke genetische samenstelling van de twee albino-ouders, zijn de experts ervan overtuigd dat de 4 witte welpen alle verwachtingen zouden kunnen overtreffen en daardoor niet alleen de grootste "katten" van de wereld worden, maar tegelijkertijd de zeldzaamste vanwege hun prachtige lichte gestreepte mantel.

foto: Facebook

De meest veelbelovende kandidaat bij de kroon van de "koning der koningen van het bos” lijkt op dit moment Yeti te zijn, de grootste van de broertjes. Wonderen van de natuur of de mens? Allebei, omdat deze twee soorten elkaar niet zouden hebben ontmoet in een normaal ecosysteem.

foto: T.I.G.E.R.S.

Hun harmonie ontstond spontaan, zonder enige ondersteuning van genetische manipulatie. Ongeacht hun roofzuchtige aard en hun grootte, zijn de welpen echter aanhankelijk en tam, en het is geweldig om ze samen met hun ouders als een prachtige familie te zien!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt