Een hond die uit een brand is ontsnapt ontmoet de dierenarts die zijn leven redde: de omhelzing is ontroerend - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een hond die uit een brand is ontsnapt…
Degenen die van dieren houden, zijn in perfecte harmonie met de wereld Daarom is het beter om te vermijden kinderen fysiek te straffen: er zijn veel effectievere alternatieven!

Een hond die uit een brand is ontsnapt ontmoet de dierenarts die zijn leven redde: de omhelzing is ontroerend

Door Janine
4.111
Advertisement

Vanwege een brand in een kamp voor daklozen in Florida in maart 2017, loopt de twee jaar oude hond Smokey ernstige brandwonden over zijn hele lichaam op, maar dankzij de reddingswerkers en de dierenarts die voor hem zorgt, slaagt de hond erin te overleven: de foto’s die we je laten zien tonen je de ontroerende manier waarop het kleine dier de mensen bedankt die zijn leven hebben gered.

Wanneer de brandweer op de plaats van de brand arriveert, staan ze tegenover een schokkende scène: een arme kleine verbrande hond vastgebonden aan een boom. Reddingswerkers hebben hem losgemaakt en namen hem onmiddellijk mee naar het Jupiter Pet Emergency and Specialty Center (JPESC). Het zijn de brandweermannen zelf die de hond de naam Smokey gaven.

Geen van de aanwezigen, die hem in die omstandigheden zagen, zou op de redding van de hond hebben gewed - zei Captain Gordon in een interview, hoofd van het team van brandweerlieden die betrokken waren bij de redding. Maar de dierenarts, Dr. Latimer, grijpt onmiddellijk in met verschillende behandelingen: transfusies, continue verbanden en sessies in de hyperbare kamer.

Advertisement

Ook al was de hond erg bang, slaagden dierenartsen en verpleegkundigen er na verloop van tijd in om zijn vertrouwen te winnen. De brandweermannen zelf bezochten hem verschillende keren en de hoofdcommandant besluit Smokey mee naar huis te nemen tijdens de behandelingen om hem te laten spelen met zijn twee honden: eindelijk wat geluk voor de arme gewonde.

Smokey, die gelukkig langzaam weer kracht krijgt, is niet vergeten wie voor hem heeft gezorgd. Dus wanneer hij terugkeert naar het centrum voor een controle, rent hij naar zijn dierenarts om hem te knuffelen: "Zoals jullie zien, is hij zo dankbaar voor alle zorg en liefde die hij tijdens zijn verblijf hier heeft ontvangen! Welkom terug, Smokey!" Aldus de verantwoordelijke van het centrum. Ondanks de vreselijke ervaring is deze geweldige kleine strijder niet vergeten wie hem weer een leven heeft gegeven.

Een paar dagen later besluit een andere dierenarts, dr. Katelyn Thomas, de hond Smokey te adopteren, die ze later Fen heeft genoemd.

De hond kan dus een nieuw leven beginnen en deze trieste ervaring achter zich laten: nu kan hij eindelijk zorgeloos rennen... en hij heeft ook ontdekt dat hij van zwemmen houdt!

Advertisement

Geweldig Fen, nu kun je van je nieuwe leven genieten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt