Een 18-jarige beledigt een 81-jarige man op het strand, maar hij geeft hem een les die hij niet zal vergeten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 18-jarige beledigt een 81-jarige…
Mensen die snel lopen, leven 15 jaar langer dan degenen die langzaam wandelen, dat zegt een studie De zondagslunch: de familietraditie die we absoluut weer tot leven moeten brengen

Een 18-jarige beledigt een 81-jarige man op het strand, maar hij geeft hem een les die hij niet zal vergeten

21.432
Advertisement

Op het web circuleren fictieve verhalen, mogelijk ontleend aan stedelijke legendes of uit het nieuws van meerdere bronnen, telkens met wat aangepast detail. Dit zijn niet de zogenaamde "broodjes aap“, maar eerder een soort moderne sprookjes met een moraal, dat wil zeggen, het doel van het onderwijzen van iets en het stimuleren van nadenken door middel van een vertelling. Het volgende gaat over het vergelijken van generaties en hoe jongeren bijna altijd iets kunnen leren van ouderen.

foto: pxhere

Op een dag bracht een groep tieners de ochtend door op het strand, toen een van hen, een jongen van 18 jaar, plotseling een oudere man zag die verderop in de zon lag. Om zich uit te sloven tegenover zijn vrienden, staat de jongen op en loopt naar de onbekende man.

Zonder hem zelfs goedemorgen te wensen of zijn aandacht op een beleefde manier te trekken, zegt hij hardop: "Jouw generatie is opgegroeid in een primitief tijdperk, zonder gemak. Vandaag hebben we internet, smartphones en computers, wat had jij in plaats daarvan?".

Toen de jongen klaar was met praten, wendde hij zich tot zijn vrienden om te controleren of ze naar hem hadden geluisterd en glimlachte met plezier toen hij voor de oude man stond. De laatste kijkt rustig terug met een plagende glimlach en antwoordt vervolgens: "Je hebt helemaal gelijk: ik en degenen van mijn leeftijd hadden als kind niet de technologieën van vandaag... en daarom hebben we ze uitgevonden! Maar zeg eens: wat ga jij doen voor de generaties van morgen? Wat zal jouw erfdeel zijn voor de wereld, verwende kleine jongen?"

De vrijmoedigheid en veiligheid van daarvoor verloren, bleef de 18-jarige sprakeloos en liep verslagen terug naar zijn vrienden. Zijn bedoeling was om de man in de maling te nemen, maar in plaats daarvan kreeg hij een goede les.

foto: Pixabay

Deze mooie gebeurtenis vormt het eeuwige “conflict” tussen twee werelden die ver van elkaar verwijderd zijn, verschillend in de manier van denken en het waarnemen van de werkelijkheid. Zoals met elk verhaal, is het aan de lezer om de betekenis ervan te begrijpen. Van de mogelijke interpretaties moet echter worden benadrukt dat de wijsheid van leeftijd altijd respect verdient, iets dat jongeren vaak vergeten vanwege hun arrogantie.

Elke generatie is geroepen om hun deel te geven, niet alleen om een spoor van zichzelf achter te laten en hun tijd volledig te beleven. De plicht van elk individu is om de wereld die hem is uitgeleend in betere omstandigheden af te leveren, voor diegenen die na hen zullen komen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt