Degenen die naar rockmuziek luisteren, hebben een helderder intelligentie: dat zegt een wetenschappelijk onderzoek! - BekijkDezeVideo.nl
x
Degenen die naar rockmuziek luisteren,…
Omhelzingen: dit is waarom we ze elke dag van ons leven moeten geven en ontvangen Het nemen van een heet bad verbrandt hetzelfde aantal calorieën als een wandeling van een half uur, onthult een onderzoek

Degenen die naar rockmuziek luisteren, hebben een helderder intelligentie: dat zegt een wetenschappelijk onderzoek!

04 Juni 2019 • Door Janine
2.816
Advertisement

Waarschijnlijk is het het nieuws waar alle fans van rock en metal al lang op hebben gewacht. Ze worden gedefinieerd als apart, geïsoleerd, depressief, opstandig en met instabiele emoties, maar dat zijn ze niet.

Een origineel onderzoek uitgevoerd door Virgil Griffith aan de Universiteit van Warwick, in het Verenigd Koninkrijk, heeft namelijk meer dan duizend studenten tussen 11 en 18 jaar oud onderzocht om hun intellectuele vaardigheden te relateren aan hun favoriete muzikale genres.

De resultaten die naar voren kwamen waren verrassend. Onder de jongeren die werden onderzocht, luisterden in feite de meest briljante op cognitief niveau naar rock en heavy metal.

Een grote voldoening voor alle liefhebbers van deze muzikale genres, die soms met achterdocht en met een vleugje minachting werden bekeken vanwege hun viscerale affectie tegenover muziekgroepen en artiesten die vaak als "oud" werden beschouwd en "uit de mode".

Om nog meer bevestiging te krijgen, bleek uit het onderzoek van Griffith dat de studenten met de laagste profijt liever luisterden naar hiphop en reggae, genres die vaak als tegengesteld aan rock en metal worden beschouwd.

De auteur van de studie zelf ging in detail. Volgens wat hij zei, zijn de legendarische Pink Floyd en John Mayer de kunstenaars die de voorkeur hebben van de meest intelligente mensen, die zelfs klassieke muziek niet minachten, en in het bijzonder die van Beethoven.

En dat is nog niet alles. Door te verduidelijken wat er uit het onderzoek naar voren is gekomen, zijn luisteraars van rock en "derivaten" over het algemeen mensen met intense, opstandige persoonlijkheden, open voor nieuwe ervaringen en fysiek actiever.

Advertisement

Wat, volgens de studie, rock veroorzaakt bij zijn liefhebbers is een soort van "catharsis". Door te schrijven, te spelen of gewoon te luisteren naar nummers van dit genre, hebben jongeren een groter vermogen getoond om negatieve emoties te overwinnen, dagelijks onder druk te staan en herinneringen of gebeurtenissen te verwijderen die de geest onderdrukken.

Wie weet of, in het licht van al deze gegevens, zelfs degenen die nog nooit in de buurt van rock zijn geweest, nu kunnen worden gedwongen om dat te doen, ook vanwege “therapeutische” behoeften.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt