Zingen in de auto zou het humeur en de productiviteit verbeteren: dat beweren sommige experts - BekijkDezeVideo.nl
x
Zingen in de auto zou het humeur en…
De magie van katten: een energie die ook hun baasjes omringt en beschermt De eenvoudige techniek om je kind te leren je niet te onderbreken terwijl je met iemand praat

Zingen in de auto zou het humeur en de productiviteit verbeteren: dat beweren sommige experts

25 December 2018 • Door Janine
2.640
Advertisement

Of we nu vastzitten in het verkeer of gewoon in de auto, alleen of in gezelschap, we kunnen er vaak niets aan doen dat we ons mee laten slepen op de muziek van een nummer op de radio: we neuriën wat en uiteindelijk zingen we luidkeels met passie mee. Als het nummer afgelopen is merken we dat we glimlachen of zelfs meer ontspannen zijn, omdat we ons hebben laten gaan.

Je vermoedde het waarschijnlijk altijd al, maar de wetenschap bevestigt het nu: zingen in de auto verhoogt de productiviteit en maakt je gelukkiger.

Als het een gewoonte voor je is om in de auto te zingen, verander dat dan niet: de wetenschap heeft aangetoond dat luidkeels zingen tijdens het autorijden - of als je met de auto reist - je humeur zeker verbetert.

Door zingen kan het lichaam endorfines en oxytocine vrijmaken: de eerste zijn de hormonen die verantwoordelijk zijn voor plezier, de tweede is een hormoon dat stress en angst vermindert. Tegelijkertijd neemt cortisol, het hormoon dat stress, angst, onvruchtbaarheid, slaapproblemen en gewichtstoename veroorzaakt, af.

Dientengevolge, zorgt zingen - vooral als het luid is, met passie, je favoriete liedjes - voor een meer ontspannen en plezierige gemoedstoestand, wat je op zijn beurt in staat stelt om productiever en creatiever te zijn.

Het doet er niet toe of het liedje in kwestie wat gelach zal veroorzaken of je doet ontroeren waardoor je tranen in je ogen krijgt: het gunstige hormonale effect is in ieder geval gegarandeerd. Dus maak je geen zorgen over de andere bestuurders om je heen in het verkeer: zing met passie!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt