Deze jongen heeft honderden oude banden gerecycled en er mooie manden voor zwerfhonden van gemaakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jongen heeft honderden oude banden…
Het nemen van een heet bad verbrandt hetzelfde aantal calorieën als een wandeling van een half uur, onthult een onderzoek Ook sterke vrouwen hebben het recht om moe te zijn

Deze jongen heeft honderden oude banden gerecycled en er mooie manden voor zwerfhonden van gemaakt

Door Janine
62.515
Advertisement

In Campina Grande, Brazilië, zijn veel zwerfdieren, 500% meer vergeleken met daklozen. Dit zijn voornamelijk honden, die geen huis of onderdak hebben om in te verblijven en doelloos door de straten dwalen.

Een lokale kunstenaar heeft echter besloten dat hij iets wil doen om dit aloude probleem op te lossen. Zo werd hij van een "eenvoudige" winkelbediende een bekende persoonlijkheid, en niet alleen in zijn stad.

De bedoeling van de 23-jarige Amarildo Silva Filho was om onderdak te bieden aan zwerfdieren en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage te leveren tegen afval en milieuvervuiling.

Hoe? Door gebruikte banden te gebruiken en ze te veranderen in mooie manden voor zwerfdieren. Terwijl hij door de straat liep, merkte Silva dat honden vaak slapend in oude achtergelaten banden lagen.

Hij dacht daarom aan het verzamelen van duizenden autobanden op vuilstortplaatsen, parkeerplaatsen en wegen. Eenmaal schoongemaakt, geverfd en gedecoreerd, naait hij kussens in de banden, zodat de gasten "comfortabel" kunnen liggen.

Uit naam van duurzaamheid verwijdert Amarildo dus een zeer groot aantal gebruikte banden uit de omgeving, wat tot 80 jaar zou vergen om te ontbinden.

De nieuwe manden voor zwerfhonden zijn echt comfortabel en uniek: ze zijn allemaal op een originele en creatieve manier gedecoreerd. Nu is Silva waar hij altijd van gedroomd heeft: een echte professionele kunstenaar, die dankzij zijn uitvinding en vasthoudendheid een winstgevende en eco-duurzame onderneming begon.

Advertisement

Zijn projecten voor hergebruik worden zo gewaardeerd dat ze het onderwerp zijn van lessen op scholen en tijdens lokale evenementen. Bovendien heeft Amarildo, samen met de opvang voor zwerfdieren, besloten om de achtergelaten banden als plantenbakken, potten en containers opnieuw te gebruiken en te versieren om te worden opgenomen in de stedelijke inrichting van huizen, wegen en parken.

Een echt nuttig en origineel idee, dat een tweede leven geeft, op een artistieke manier, aan voorwerpen die anders alleen in het stadium van vervuilend en lelijk afval zouden zijn gebleven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt