De “meest premature” baby ter wereld mag eindelijk naar huis: ze werd met zes maanden geboren en woog 245 gram - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De “meest premature” baby ter wereld…
Een hond ontmoet zijn Een kind dat gepest wordt vanwege zijn diversiteit wordt eindelijk geopereerd: dit zijn zijn eerste stappen

De “meest premature” baby ter wereld mag eindelijk naar huis: ze werd met zes maanden geboren en woog 245 gram

Door Janine
3.755
Advertisement

Elke keer als een baby ter wereld komt, is het een klein wonder; het wonder van het leven dat zich ontvouwt met de komst van een nieuwe baby, ongetwijfeld een oneindige vreugde voor alle ouders en familieleden. Denk in plaats daarvan aan het ongeloof, vermengd met geluk, van een moeder als haar kind ruim vóór de uitgerekende datum wordt geboren; we hebben het over de niet al te zeldzame gevallen van premature baby's. Het ongelooflijke verhaal dat we je gaan vertellen, vond plaats in december 2018 in de Verenigde Staten en kreeg een gelukkig einde.

via: nypost.com
foto: YouTube

Toen de moeder van Saybie complicaties kreeg tijdens haar zwangerschap, moest het ziekenhuis Sharp Mary Birch in San Diego in Californië constateren dat de baby te vroeg geboren zou worden. Veel te vroeg. De baby is namelijk geboren na 23 weken zwangerschap en woog slechts 245 gram.

De kleine Saybie moest niet alleen minimaal vijf maanden doorbrengen in het Amerikaanse ziekenhuis voordat ze naar huis mocht omdat ze constant onder controle bleef voordat ze het gehoopte gewicht van twee pond bereikte, maar ze kwam ook in het Guinness Book of Records als het meest premature kind dat ooit voet op deze planeet heeft gezet volgens de vorige documentatie!

foto: YouTube

Het kleine meisje werd na vijf maanden ontslagen uit Sharp Mary Birch, en nu is ze rustig in haar nieuwe huis met haar ouders en een grote familie die haar elke dag liefde en genegenheid schenkt, en misschien wat bewondering voor het record dat kleine Saybie heeft gebroken om op de wereld te komen.

Volgens schattingen komen er elk jaar ongeveer 15 miljoen premature baby's op de wereld, of vóór de 29e week van de zwangerschap, en in het bijzonder in Spanje, is 1 op de 13 kinderen prematuur. Te vroeg geboren worden blijft een enorme medische uitdaging en overleving voor de baby; volgens deze schattingen hebben degenen die vóór de 28e week zijn geboren, een overlevingskans van ongeveer 65%, terwijl degenen die in de 29e week zijn geboren, een stijgend percentage van 95% hebben.

Advertisement
foto: YouTube

Kortom, de uitdaging voor het leven van de kleine Saybie heeft iets wonderbaarlijks en we zijn verheugd de magie van het leven te vieren met de familie van het meisje, tot nu toe het meest premature kind ter wereld dat ooit geregistreerd is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt