Jouw hond kan negatieve mensen RUIKEN en proberen je tegen hen te beschermen: wetenschappelijk onderzoek bevestigt het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Jouw hond kan negatieve mensen RUIKEN…
Dit 6-jarige meisje zorgt voor haar vader sinds hij door een zwaar ongeval invalide werd Wanneer we de leeftijd van 40 jaar bereiken, zijn dit de momenten waarop het goed is om NEE te zeggen

Jouw hond kan negatieve mensen RUIKEN en proberen je tegen hen te beschermen: wetenschappelijk onderzoek bevestigt het

Door Janine
5.414
Advertisement

Iedereen die een hond heeft, weet het: een viervoeter kan dingen waarnemen die ons mensen in het begin vaak ontgaan.

En dit is niet alleen een manier om te zeggen, aangezien er nu veel wetenschappelijke onderzoeken zijn die de grootste hondenintuïtie in talloze situaties hebben bevestigd.

Onweersbuien, aardbevingen, ziektes, geluk of woede: het vermogen om een gevaar te “ruiken", of gewoon een gemoedstoestand die honden vaak echt kunnen waarnemen. In die zin is recent verrassend nieuws gekomen uit een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Neuroscience and Biobehavioural Reviews.

Een team van wetenschappers in Japan heeft zich gericht op het vermogen van honden om van tevoren te waarschuwen voor dreigende gevaren. En we hebben het niet alleen over klimaatverandering of natuurrampen, maar ook over risico's van mensen die vijandig tegenover hun baasjes staan.

Precies: als een persoon met slechte bedoelingen je benadert of met je praat, zal jouw hond zijn negatieve houding lang voordat jij dat doet kunnen begrijpen.

Hoe? Door feromonen. Het geheim van deze speciale "kracht" van je viervoetige vrienden is het ontdekken van de chemische veranderingen van deze hormonen die we allemaal uitscheiden.

Het zijn in feite biochemische stoffen die in staat zijn signalen naar andere levende organismen te sturen. Sommigen, zoals honden, kunnen ze eerder opvangen, anderen later.

Advertisement
foto: pxhere.com

Een fascinerend en verrassend “zesde zintuig”, dat bevestigt hoe uniek honden zijn in het in harmonie komen met de mens.

Waarschijnlijk kan geen ander huisdier een dergelijke empathische relatie met ons opbouwen, ons begrijpen en in veel situaties beschermen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt