De relatie met neven en nichten: een kostbaar goed waar geen enkel kind ooit zonder zou mogen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De relatie met neven en nichten: een…
Wat gebeurt er met ons lichaam als we met de ventilator aan slapen Na 69 jaar huwelijk dwingt een verpleeghuis twee oudere echtgenoten te scheiden

De relatie met neven en nichten: een kostbaar goed waar geen enkel kind ooit zonder zou mogen

Door Janine
3.400
Advertisement

Tuinen om te ontdekken, werelden om te veroveren, glimlachen en begripvolle blikken: slechts enkele van de vele avonturen die we met neven en nichten delen.

Omdat neven en nichten de eerste grootste vrienden in het leven van een kind zijn... neven en nichten zijn als broers en zussen, ze zijn een kostbaar goed!

Ik herinner me de fietstochten, het tikkertje spelen, de schommel of de kapotte knieën. Ik herinner me vooral de verstandhouding en de medeplichtigheid.

En tot op de dag van vandaag, zelfs als het leven ons soms verdeelt, zijn mijn neven en nichten dierbare vrienden voor me. Degenen met wie ik mijn jeugd deelde, degenen met wie ik zoveel mooie herinneringen opbouwde. En mijn ervaring staat zeker niet op zichzelf.

foto: Unsplash

Kinderen hebben neven en nichten nodig omdat ze vaak de eerste vrienden zijn die ze in hun leven hebben. Met neven en nichten deel je de eerste kinderfeestjes, vier je samen kerst en deel je het gezinsleven. Ze zijn daarom van fundamenteel belang in het leven van kinderen.

Neven en nichten zijn echt kostbaar en speciaal, ook omdat ze de eerste metgezellen zijn die je ”nadoet”, als ze groter zijn, of “voordoet”, als ze jonger zijn. Het zijn de broers of zussen die je misschien nooit hebt gehad en waarvan je je nooit zou willen scheiden.

Soms leef je ver weg en het moment van onthechting is nooit gemakkelijk... maar hoe fijn is het om elkaar weer te zien, misschien volwassen, en altijd met hetzelfde verlangen om samen te zijn.

foto: Unsplash

Neven en nichten zijn ook belangrijk omdat ze, als onderdeel van dezelfde familie, de dynamiek goed kennen en je daardoor beter begrijpen dan andere mensen.

Ze delen met ons de beste en de ergste of moeilijkste momenten, ze herinneren ons eraan dat we nooit alleen zullen zijn.

We zien elkaar misschien lange tijd niet, we spreken elkaar niet vaak, en toch, als we elkaar zien, vinden we dezelfde ogen en dezelfde medeplichtigheid die we als kinderen hadden.

Advertisement
foto: unsplash

Kinderen hebben hun neefjes en nichtjes echt nodig en als je het geluk hebt ze te hebben, vergeet dan niet om hen te vertellen hoe belangrijk ze voor je zijn en hoeveel goede herinneringen je aan ze hebt.

Als, aan de andere kant, je een ouder bent, onthoud dan hoe belangrijk neven en nichten voor je kinderen kunnen zijn.

Geef ze tijd, tijd om samen te leven, om herinneringen op te bouwen, om een unieke en speciale band op te bouwen die eeuwig zal duren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt