Dit is postelein, de spontane plant met vele voordelen voor het lichaam en de smaakpapillen - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit is postelein, de spontane plant…
Deze moeder heeft speciale gehoorapparaten gemaakt om kinderen te helpen zich zelfverzekerder te voelen Een 12-jarig meisje bedenkt een infuus verbergende teddybeer om de kleine opgenomen patiënten te kalmeren

Dit is postelein, de spontane plant met vele voordelen voor het lichaam en de smaakpapillen

19 Juni 2019 • Door Janine
3.572
Advertisement

We hebben het vaak over omega 3, de essentiële vetzuren die ons lichaam helpen zichzelf te beschermen tegen hart- en vaatziekten en een verhoging van het cholesterol. De bronnen waaruit deze waardevolle "helpers" van het organisme zijn voortgekomen, zijn veel meer dan we zouden denken.

Omega 3 komt niet alleen van vis en andere voedingsmiddelen waar we ze gewoonlijk mee associëren, maar ze zijn ook te vinden in onbekende kruiden en planten. Een van deze heeft een zeer oude oorsprong en lijkt vanwege de eigenschappen echt wonderbaarlijk te zijn.


We hebben het over postelein (Portulaca oleracea), een eetbare plant van Aziatische oorsprong, maar wijdverspreid in de meeste gematigde en tropische delen van de wereld.

Ook bekend als "porselein", was het al duizenden jaren een typische remedie van de traditionele geneeskunde. In feite zijn de helende eigenschappen ongelooflijk nuttig, evenals de bijdrage van substanties.

Carotenoïden, ijzer, calcium, kalium, magnesium, vitamine C en B, evenals de hiervoor genoemde omega 3: postelein heeft dit alles, en nog veel meer, zoals wetenschappelijke studies aantonen.

Het wordt beschouwd als een zuiverend, diuretisch, spijsverterings-, ontstekingsremmend, antibacterieel en antidiabetisch middel, tegen aambeien, obstipatie en insectenbeten.

In de afgelopen jaren wordt er minder gebruik van gemaakt dan in het verleden, in die zin dat het door velen als een onkruid werd beschouwd. Postelein komt echter weer in het middelpunt van de belangstelling te staan, waarschijnlijk vanwege de interesse in het herontdekken van de remedies die de natuur ons ter beschikking stelt.

De voordelen van postelein eindigen daar echter niet. Als we het niet nodig hebben om onszelf natuurlijk te genezen, waarom zouden we het dan niet eten?

Gekookt of rauw, met postelein kun je alle kanten op, omdat het soepen, salades, pasta, smoothies, en omeletten lekker kan maken en een geweldige vulling voor ravioli of pannenkoeken kan zijn.

Kortom, een 360 graden mensvriendelijke plant. Heb je zin om het te proberen?

Tags: NatuurNuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt