De vele voordelen van postelein, een spontane plant die goed is voor onze gezondheid - BekijkDezeVideo.nl
x
De vele voordelen van postelein, een…
Deze kat heeft 4 eekhoorntjes geadopteerd en behandeld ze alsof ze haar kittens waren Deze vrouw heeft met de hand 450 dekens gemaakt om aan de honden van een asiel te doneren

De vele voordelen van postelein, een spontane plant die goed is voor onze gezondheid

31 Augustus 2019 • Door Janine
1.517
Advertisement

Vaak, misschien zelfs te vaak, wordt gezondheid geassocieerd met die van de traditionele farmacologie, wanneer welzijn, binnen bepaalde grenzen, zelfs met alleen natuurlijke remedies kan worden gegarandeerd en gehandhaafd.

De kruidengeneeskunde en medicinale geneeskunde zijn altijd waardevolle bronnen voor de mens geweest en slaagden erin zelfs complexe problemen te behandelen zonder toevlucht te nemen tot chemische stoffen. Onder de vele remedies die de natuur ons biedt, mogen we de portulaca oleracea, een in vele omstandigheden buitengewone en effectieve plant, niet vergeten.

via: Ncbi

Herkenbaar aan zijn karakteristieke ovale bladeren, groeit deze spontane plant in veel gebieden met een warm klimaat en wordt in verschillende gevallen gebruikt voor algemeen verkrijgbare commerciële galenische preparaten. Deze groente is rijk aan omega 3-vetzuren, slijmstoffen, magnesium, calcium, kalium, vitamines, caroteen en antioxidanten.

Regelmatig geconsumeerd, stimuleert het de spijsvertering en urinewegen en kan het worden gebruikt voor het verpakken van crèmes en lotions die op de huid kunnen worden aangebracht. De werking ervan bevordert ook wondgenezing, de behandeling van zweren, irritaties en eczeem. Het is zeer geschikt om de huid opnieuw in balans te brengen, te voeden, rimpels te verminderen en beschadigde weefsels te herstellen.

foto: Needpix

Het hoge gehalte aan alkaloïden en vezels maakt het mogelijk om in te grijpen bij leverproblemen, het plassen te vergemakkelijken, braken en diarree te behandelen en ook vervelende kloven of aambeien te voorkomen. De zuiverende en kalmerende eigenschappen zijn ook gunstig voor bijensteken, zonuitslag en steenpuisten.

Wat we eruit kunnen afleiden, is dat postelein een wondermiddel voor veel kwalen is, een grote hulp van Moeder Natuur zonder toevlucht te nemen tot industrieel gemaakte producten.

Ondanks de vele positieve eigenschappen raden we echter aan om, voordat je de postelein gebruikt, eerst contact op te nemen met je arts om bijwerkingen te voorkomen als gevolg van bepaalde pathologische aandoeningen, voorzorgen bij gebruik, allergieën, intoleranties of andere persoonlijke aandoeningen.

Source:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3934766/

Tags: NatuurNuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt