In dit ziekenhuis mogen patiënten bezoek van hun honden ontvangen, en de foto’s doen het hart goed - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit ziekenhuis mogen patiënten bezoek…
Vrouwen slapen beter met een hond dan met een man, volgens dit onderzoek

In dit ziekenhuis mogen patiënten bezoek van hun honden ontvangen, en de foto’s doen het hart goed

Door Janine
3.458
Advertisement

Pet therapy kan echt een grote hulp zijn voor veel patiënten die gedwongen worden om een lange tijd in het ziekenhuis door te brengen, ver weg van hun geliefde viervoetige vrienden. Kinderen en ouderen zijn de eersten die profiteren van de wonderbaarlijke voordelen die de aanwezigheid van een huisdier kan bieden. Het is vaak bewezen dat wanneer we ons in het gezelschap van onze hond of kat bevinden, onze hartslag aanzienlijk daalt, samen met onze angsten en onrust. In een Canadees ziekenhuis werd, dankzij een speciale patiënt met de naam Zachary Noble, Pet therapy werkelijkheid.

Het begon allemaal toen Zachary, 23, werd gediagnosticeerd met Hodgkin-lymfoom, een kwaadaardige tumor die zich in zijn geval helaas agressief manifesteerde waardoor er voor de jonge man weinig hoop was om te overleven. Tijdens zijn lange verblijf in het ziekenhuis, leed Zachary erg door de afstand, evenals van zijn familie, van zijn geliefde hond. De artsen, zich bewust van de wens van de jongen, gaven hem twee keer toestemming tot een heel speciaal bezoek. En twee keer toonde Zachary een significante verbetering in zijn fysieke en mentale toestand: zijn stressniveau was afgenomen, terwijl de wens om naar huis te gaan en de ziekte te overwinnen, absoluut boven de norm was.

Na dit kleine succes wilde Zachary ook de andere patiënten van het ziekenhuis hierbij betrekken en ervoor zorgen dat ook zij konden profiteren van het gezelschap van hun hond en kat, al was het maar om hem nog een laatste keer te kunnen begroeten. Alles werd mogelijk gemaakt dankzij de toewijding van zijn tante Donna, die hem al die tijd steunde en beloofde zijn wens te vervullen. Vandaag is Zachary’s Paws For Healing in het Juravinski Hospital in Hamilton (Canada) een feit.

Advertisement

De hele medische staf streeft er voortdurend naar om het veiligheidsniveau van patiënten en dieren die het ziekenhuis binnenkomen te controleren, en ervoor te zorgen dat alle patiënten worden beschermd tegen mogelijke infecties of bacteriën die een dergelijke komst zou kunnen veroorzaken. De veiligheid van de patiënt komt op de eerste plaats, maar de controles betrekken ook dieren op dezelfde manier: als de omgeving te stresserend of gevaarlijk is voor de hond, kan het dier zijn eigenaar niet bezoeken.

De aanwezigheid en het gezelschap van het huisdier helpen om dat gevoel van isolatie weg te nemen waarin de meeste patiënten zich bevinden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. In het eigen huisdier, een nooit veroordelend wezen en iemand die ons voortdurend zijn genegenheid geeft, kan men echt wat hoop en steun vinden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt