Abrikozen zijn niet alleen lekker, maar ze hebben deze 5 gunstige eigenschappen die veel mensen niet weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Abrikozen zijn niet alleen lekker, maar…
Een 12-jarig meisje bedenkt een infuus verbergende teddybeer om de kleine opgenomen patiënten te kalmeren Hoe je het beste met de nukken van kinderen om kunt gaan, volgens de Montessori-methode

Abrikozen zijn niet alleen lekker, maar ze hebben deze 5 gunstige eigenschappen die veel mensen niet weten

Door Janine
4.715
Advertisement

De abrikoos is niet alleen heerlijk zomerfruit, maar ook rijk aan interessante gunstige eigenschappen die ons ertoe moeten aanzetten om ze regelmatig in ons dieet op te nemen. Het abrikozenseizoen loopt meestal van de late lente tot eind augustus, waardoor we er enkele maanden van kunnen genieten. Deze vrucht heeft specifieke eigenschappen die het krachtige antioxidanten maken, omdat ze rijk zijn aan vitamine A en C, die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en celbeschadiging en het immuunsysteem stimuleren. Niettemin zijn dit niet de enige positieve aspecten die verband houden met de consumptie van abrikozen - dit zijn de belangrijkste 5.

foto: pixabay

Hart. Abrikozen hebben een gunstig effect op het hart, omdat ze het risico op hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk verminderen: dankzij vitamine C en lycopeen worden ze in feite gekenmerkt als een vrucht met antioxiderende eigenschappen; antioxidanten hebben de taak om slecht cholesterol te verlagen, waardoor het risico op hartaanvallen wordt verminderd. het is ook een vrucht die een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel, waardoor stress sterk wordt verminderd.

Botten. Ze zijn rijk aan calcium en daarom van fundamenteel belang bij de botvorming en -ontwikkeling. Ze zijn ook nuttig bij het voorkomen van problemen met de botten.

foto: Pexels

Bloedarmoede. Abrikozen zijn een rijke bron van ijzer, ideaal voor het bestrijden van bloedarmoede. Voor diegenen die problemen hebben met een tekort aan ijzer, zijn ze daarom een ideale vrucht; daarnaast bevatten ze ook kleine hoeveelheden koper waardoor het lichaam ijzer kan opnemen. Regelmatige consumptie van abrikozen helpt de productie van hemoglobine.

Constipatie. Ze zijn een vrucht die pectine en cellulose bevat, die lichte laxerende eigenschappen hebben en nuttig zijn bij de behandeling van obstipatie. Abrikozen zijn ook erg rijk aan vezels, wat essentieel is voor de gezondheid van de darmen.

Gewicht. Abrikozen zijn rijk aan voedingsvezels en bevatten weinig calorieën en daarom zijn ze met name geschikt in een dieet voor diegenen die willen afvallen.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt