De consumptie van deze 5 voedingsmiddelen kan bijdragen tot de verbetering van de bloedcirculatie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De consumptie van deze 5 voedingsmiddelen…
Freddie is de langste Duitse Dog ter wereld: hij is met zijn 2,5 meter lengte opgenomen in het Guinness Book of Records Deze hond is blind en doof, maar slaagt erin om alle dieren in de opvang die het nodig hebben, te troosten

De consumptie van deze 5 voedingsmiddelen kan bijdragen tot de verbetering van de bloedcirculatie

Door Janine
2.029
Advertisement

Problemen met de bloedsomloop komen vaak voor en kunnen worden veroorzaakt door een aantal omstandigheden en factoren waarmee we rekening moeten houden. Lijden aan obesitas, diabetes of roken zijn slechts enkele voorbeelden. Een vermindering van de bloedstroom kan een aantal onaangename aandoeningen veroorzaken die zich kunnen manifesteren als krampen, spijsverteringsproblemen, koude handen en voeten, enz.

Hoewel problemen met de bloedsomloop vaak worden behandeld met medicijnen, kan de consumptie van bepaald voedsel de bloedstroom bevorderen en verbeteren. Als je problemen met de bloedsomloop ervaart, kun je het beste eerst contact opnemen met je huisarts.

via: Healthline

1. Cayennepeper

Capsaïcine, een chemische stof die in veel planten voorkomt, geeft cayennepeper zijn onmiskenbare pikante smaak, die de bloedstroom verbetert, de bloeddruk verlaagt en de afgifte van stikstofmonoxide en andere vaatverwijders stimuleert. Deze laat het bloed gemakkelijker door de aderen en slagaders stromen, waardoor de kleine spieren in de wanden van de bloedvaten ontspannen. De consumptie van cayennepeper verhoogt de bloedsomloop, verbetert de sterkte van bloedvaten en vermindert de ophoping van plaque in de slagaders.

2. Ui

foto: Pixabay

Uien zijn een uitstekende bron van flavonoïde antioxidanten, die bijdragen aan de verbetering van de gezondheid van het hart en de bloedsomloop. In een 30-daagse studie van 23 mannen verbeterde de bloedstroom en de verwijding van de slagader na het gebruik van de dagelijkse inname van 4,3 gram uienextract na de maaltijd aanzienlijk. Uien hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Advertisement

3. Kaneel

foto: Pikrepo

Kaneel is een verwarmend kruid met veel gunstige eigenschappen voor de gezondheid, waaronder een verbetering van de bloedstroom. In sommige studies op dieren heeft kaneel de verwijding van de bloedvaten en de bloedstroom in de kransslagader verbeterd. Muizen die gedurende acht weken elke dag 200 mg extract van kaneelschors per kilo lichaamsgewicht kregen, vertoonden betere cardiale prestaties. Bovendien toont onderzoek aan dat kaneel de bloeddruk bij mensen effectief kan verlagen en de bloedvaten ontspannen. Dit verbetert de bloedsomloop en houdt het hart gezond.

4. Knoflook

foto: Pxfuel

Knoflook staat bekend om zijn voordelen voor de bloedsomloop en de gezondheid van het hart. Verschillende onderzoeken suggereren dat knoflook de doorbloeding van het weefsel kan verhogen en de bloeddruk kan verlagen. In een studie uitgevoerd bij 42 mensen met een coronaire hartziekte, vonden degenen die driemaal daags tabletten knoflookpoeder met 1200 mg allicine consumeerden, gedurende drie maanden een verbetering van 50% van de bloedstroom vergeleken met een placebogroep.

5. Kurkuma

Ook kurkuma is een uitstekend voedingsmiddel dat de bloedstroom helpt verhogen. Zowel de Ayurvedische als de traditionele Chinese geneeskunde gebruiken sinds de oudheid kurkuma om de bloedvaten te verwijden en de bloedcirculatie te verbeteren. Curcumine helpt de productie van stikstofmonoxide te verhogen, vermindert oxidatieve stress en ontstekingen. In een onderzoek onder 39 mensen resulteerde het nemen van 2000 mg curcumine per dag gedurende 12 weken in een toename van 37% van de bloedstroom van de onderarm en een toename van 36% in de bovenarm.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt