Een psycholoog onthult ons wat de "ingrediënten" van geluk zijn: probeer ze nooit te verwaarlozen! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een psycholoog onthult ons wat de "ingrediënten"…
In de bus wordt een 3-jarig kind Rozemarijn kan stress verlichten, het geheugen verbeteren en roos en haaruitval voorkomen

Een psycholoog onthult ons wat de "ingrediënten" van geluk zijn: probeer ze nooit te verwaarlozen!

Door Janine
2.067
Advertisement

Ieder van ons leeft zijn leven en streeft naar absoluut geluk. Of het nu gaat om het realiseren van dromen, het delen van emoties, of het bereiken van doelen. We voelen ons vaak gefrustreerd of ongeschikt omdat we er alleen achteraan rennen in de hoop een leven te leven dat we "gelukkig" kunnen noemen. We zijn ervan overtuigd dat alles uitsluitend van ons afhankelijk is, en van onze keuzes, maar misschien is dat niet zo. Volgens een onderzoek is er een meetbare formule voor het gewicht van de variabelen die van invloed zijn op ons geluk.

Elke keer wanneer we voelen dat we de makers van ons geluk zijn en we ervan overtuigd zijn dat alles afhangt van een reeks van opeenvolgende pogingen, acties die het kunnen beïnvloeden, moeten we ons afvragen of het echt van ons afhangt. Hoeveel invloed hebben het lot, de vrije wil, de omgeving en externe factoren op de zoektocht en het bereiken van geluk?

De psycholoog Martin Seligman vertelt ons dat hij gelooft dat slechts een deel, om precies te zijn 40%, van ons geluk afhangt van onze innerlijke gemoedstoestand, 50% van het geluk is erfelijk verbonden aan genen en familie en slechts 10% zou te maken hebben met externe factoren (dat wil zeggen gebeurtenissen die plaatsvinden). De formule van geluk schrijft daarom grote waarde en gewicht toe aan de familie en aan het vermogen om een gelukkig leven te leiden. In wezen zou het geluk van de ouders dat van de kinderen beïnvloeden.

foto: Unsplash

Zo kan in zekere zin enthousiasme en levensvreugde worden geërfd. We weten allemaal hoe het van invloed is op de emotionele groei van een kind in een vredige omgeving en in een sociaal aangename en rustige omgeving. Zozeer zelfs dat sommige studies over de formule van geluk zich juist hebben gericht op het belang dat bij de genetische component hoort, en een verband tussen genen en geluksniveau identificeren. Een goed humeur en sereniteit thuis worden als fundamenteel gezien om de basis te leggen voor een gelukkig leven.

En waar de dingen niet gaan zoals we hopen, hebben we altijd die 40% kans om ons geluk te beïnvloeden. Bij die 40% zouden onze inspanningen en onze levenskeuzes naar de felbegeerde bestemming horen. Veranderend gedrag, alles veranderen in ons leven maakt ons niet tevreden of gelukkig, het is dus mogelijk maar niet beslissend als we geen genetisch "gelukkige" reis hebben gehad. Geluk zit al in ons en is een deel van ons, anders is het aan ons om onze handen uit de mouwen te steken en ons leven van dag tot dag te kiezen.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt