Een vogel met een beperking ontvangt "orthopedische schoenen" die zijn leven redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vogel met een beperking ontvangt…
De twijg van de aardbeiboom, een vrucht die rijk is aan heilzame eigenschappen waarvan je het bestaan niet vermoedde

Een vogel met een beperking ontvangt "orthopedische schoenen" die zijn leven redden

Door Janine
1.775
Advertisement

Als we het over dieren hebben, drukken velen van ons liefde en interesse uit in deze kleine en grote wezens: honden, katten, knaagdieren, vogels... maar wat gebeurt er als we worden geconfronteerd met een dier in moeilijkheden? Velen zullen geen seconde wachten om het slachtoffer te redden, maar anderen zullen doorgaan met wat ze deden, negeren wat ze zagen en het dier aan zijn lot overlaten. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die een echte menselijke ziel hebben en die niet onverschillig blijven voor een verzoek om hulp. Dit is het geval van deze kleine vogel die niet langer op zijn eigen pootjes kon lopen.

foto: Facebook

Hoe kun je onverschillig blijven tegenover dit lieve koppetje? De hulpeloze kleine vogel, de hoofdpersoon van dit verhaal, kon niet langer op eigen poten lopen vanwege een veel voorkomend probleem bij jongere exemplaren. Het dier had de uiteinden opgerold, dus het was erg moeilijk voor hem om te lopen of voorwerpen te pakken, vooral voedsel. Gelukkig slaagden de medewerkers van het California Wildlife Center erin om een heel creatieve manier te vinden om de kleine lijster te behandelen: met behulp van een stuk karton en enkele pleisters maakten ze echte orthopedische “schoenen”.

foto: Facebook

Met dit geïmproviseerde gips kon de vogel weer lopen en na een tijdje kreeg hij zijn normale motoriek terug. "Meestal duurt het twee of drie weken voordat de poot weer normaal is", legt Duane Tom, van het California Wildlife Center, uit.

Uiteindelijk kon de vogel gelukkig weer vliegen en eindelijk zijn vrije en wilde leven in de natuur hervatten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt