Zijn baasje sterft, maar de hond weet het niet en wacht dagenlang vlakbij het ziekenhuisbed

Janine image
door Janine

27 Juni 2019

Zijn baasje sterft, maar de hond weet het niet en wacht dagenlang vlakbij het ziekenhuisbed
Advertisement

"De hond is de beste vriend van de mens" - het is niet alleen een gezegde, maar het is uitgebreid aangetoond hoe de trouw en liefde die een hond voelt ten opzichte van zijn baasje iets grenzeloos is. Een hond houdt van je en zal altijd van je houden zoals je bent, zonder te twijfelen aan je genegenheid voor hem: hij is de eerste die je verwelkomt bij de deur, altijd klaar om je te verwennen, waardoor je je onvoorwaardelijk geliefd voelt. In New Jersey heeft een vrijwilligersorganisatie op Facebook een heel bijzondere foto gepubliceerd die in zeer korte tijd het web rond ging: een labrador wacht op de terugkeer van zijn baasje naast een ziekenhuisbed, zich niet bewust van het feit dat zijn baasje nooit meer terug zal komen.

via northstarpets.org

Advertisement
North Star Pet Rescue

North Star Pet Rescue

Zijn naam is Moose, de 3-jarige labrador die dagenlang bij zijn baasje in het ziekenhuis naast zijn bed verbleef. Nu kijkt Moose voor zich uit en wacht. Hij weet helaas niet dat zijn "menselijke vader" is overleden en dat hij hem nu nooit meer zal zien. Hij ruikt nog steeds zijn geur - genoeg zodat hij daar blijft zitten, in de hoop zijn geliefde baasje weer te omhelzen.

Vanaf dat de foto op internet circuleerde, zijn veel mensen getroffen door het verhaal van deze ongelukkige ouderloze labrador en hebben ze om informatie gevraagd om het te adopteren. De kennel "Eleventh Hour Rescue", die de verzorging van Moose op zich heeft genomen, werd letterlijk overspoeld met verzoeken om adoptie. Nu zullen de vrijwilligers van het asiel de kandidaten bekijken en zij zullen ongetwijfeld het juiste huis vinden voor deze lieve hond.

Maar laten we niet vergeten dat er in asielen over de hele wereld veel andere honden zoals Moose zijn die liefde en een gezin nodig hebben.

Advertisement