Na de uithuiszetting werden deze 2 ouderen door hun eigen zoon in een restaurant achtergelaten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na de uithuiszetting werden deze 2 ouderen…
7 oefeningen voor iedereen om je buikspieren te trainen en vaarwel te zeggen tegen rugpijn Als je wordt benaderd door een geleidehond zonder baasje, moet je hem niet aaien: dit is wat je METEEN moet doen

Na de uithuiszetting werden deze 2 ouderen door hun eigen zoon in een restaurant achtergelaten

10.194
Advertisement

De ouderdom is geen gemakkelijke tijd in het leven. Gezondheidsproblemen, vermoeidheid, verlies van vitaliteit, angsten en wanhopige ”waanideeën" kunnen de manier waarop iemand is volledig veranderen. Juist daarom is het helaas vaak zo dat ouderen een probleem worden of in het ergste geval een “last” voor de naaste familie. Wanneer dan aan de fysiologische leeftijdsgerelateerde gezondheidsproblemen eenzaamheid of economische moeilijkheden worden toegevoegd, raken grootouders, ooms, tantes of bejaarde ouders in sommige gevallen uiteindelijk geïsoleerd en aan hun lot overgelaten.

Vanzelfsprekend gebeurt dit niet altijd: er zijn miljoenen kinderen en familieleden die met liefde en opoffering voor ouderen zorgen. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen, maakt jammer genoeg deel uit van de eerste groep situaties.

via: TN.com
foto: Facebook

In Rosario, Argentinië, werden Hilda, 86 en haar 92-jarige echtgenoot Hugo uit hun appartement gezet omdat ze de huur niet konden betalen. Een van hun kinderen woonde bij hen, die de protagonist was van een verschrikkelijk gebaar. Na de uithuiszetting nam de zoon zijn ouders mee naar een restaurant voor de lunch, met de belofte dat hij snel iets zou doen om de kritieke situatie op te lossen.

Tijdens de maaltijd heeft de man echter het restaurant verlaten en zijn ouders gezegd dat hij later terug zou komen. Niets raars, behalve dat hun zoon letterlijk verdween, en zijn vader en moeder alleen achterliet.

Hoewel het paar allang klaar was met eten, kwam hun zoon niet opdagen, en de situatie wekte argwaan bij de beheerders van het restaurant. Het restaurantpersoneel vroeg het paar zelfs meerdere keren of ze van plan waren nog iets anders te eten, maar de twee bleven beweren dat ze niet konden vertrekken omdat hun zoon snel terug zou komen om hen te halen.

De medewerkers van het restaurant werden achterdochtig en vroegen de ouderen of ze mobiele telefoons of contacten van hun zoon hadden. Helaas hadden de twee geen mogelijkheid om contact met iemand op te nemen. Nadat er zeven uur verstreken waren sinds het paar het restaurant binnenkwam, besloot het personeel om de politie te bellen.

De politie ging onmiddellijk op zoek naar familieleden of kennissen van de twee ouderen, en vonden een andere zoon van het paar, die echter zei dat hij absoluut niet op de hoogte was van de situatie en geen contact had met zijn broer, die hen had achtergelaten.

Het gebaar werd bevestigd door een video die werd opgenomen door de bewakingscamera's van het restaurant, waarop duidelijk te zien is dat Hilda en Hugo's zoon het restaurant verlaat.

Advertisement

Het verhaal van het echtpaar uit Rosario ging snel de hele wereld over en heeft veel mensen ontroerd. In een interview zeiden de twee bejaarden dat het voor hen altijd belangrijk was om onder hetzelfde dak te leven, ondanks de problemen en economische ontberingen die ervoor zorgde dat ze geen huis konden kopen en geen huur konden betalen.

Gelukkig besloot de andere zoon, die de hele situatie begreep, om de zaak in handen te nemen en zijn ouders in zijn huis onderdak te geven. De twee werden vervolgens overgebracht naar een opvangcentrum voor ouderen.

Een verhaal van verwaarlozing en nalatigheid van degenen die, ondanks alle moeilijkheden, in staat moeten zijn om voor de mensen te zorgen die hen op de wereld hebben gezet. Oudere mensen alleen achterlaten zonder een huis, op een openbare plaats, zonder contacten of mobiele telefoons is een gemeen gebaar en staat geen excuses toe.

Het verhaal van Hilda en Hugo, bekendgemaakt door de media, zou een van de vele soortgelijke gebeurtenissen kunnen zijn die helaas in stilte voorkomen. We hopen dat het als voorbeeld en waarschuwing zal dienen voor diegenen die de ouderen in het gezin helaas als zo’n grote last beschouwen om hen aan hun lot over te laten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt