8 symptomen van uitdroging die de meeste mensen negeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 symptomen van uitdroging die de meeste…
Een echte vader is niet degene die de rekeningen betaalt, maar die het gezin boven al het andere plaatst Geen broodmagere modellen meer: Dolce & Gabbana is het eerste luxueuze merk dat maten introduceert voor alle lichaamstypen

8 symptomen van uitdroging die de meeste mensen negeren

4.657
Advertisement

Zoals je weet, bestaat ons lichaam voornamelijk uit water - het percentage ligt rond de 60-65%. Wanneer we uitgedroogd zijn, betekent dit dat we een sterk gebrek aan water in ons lichaam hebben, een toestand die we absoluut moeten verhelpen als we niet willen lijden aan enkele vervelende symptomen. Als we niet tot ernstige uitdroging willen komen, waarvoor ziekenhuisopname nodig is, moeten we de vloeistoffen aanvullen door veel te drinken en veel fruit en groenten te eten. Hoe merken we dat we uitgedroogd zijn? Enkele vrij veel voorkomende symptomen die je mogelijk niet in overweging had genomen, kunnen alarmbellen zijn.

foto: Facebook

Wat zijn de mogelijke symptomen van uitdroging? En wat kunnen we doen om ze te vermijden? Hier zijn enkele suggesties:

1) Je hebt altijd honger: er wordt algemeen aangenomen dat het eerste symptoom van uitdroging dorst is, maar volgens de Mayo Clinic komt dit symptoom alleen voor wanneer iemand op zeer hoge niveaus is uitgedroogd, dus in de ernstigste gevallen. Waar je misschien niet aan hebt gedacht, is dat vloeistoffen ook in ons lichaam worden opgenomen door het eten van bepaald voedsel: daarom stuurt het lichaam ons de signalen van honger wanneer we een tekort aan water hebben. We moeten deze signalen niet verwarren en denken dat we extra voedsel nodig hebben, omdat we dan nog meer extra water nodig hebben om te verteren.

Oplossing: Drink altijd 1 of 2 glazen water voordat je iets eet (tenzij het de gebruikelijke tijd is dat je eet). Na het drinken, wacht je 30 minuten tot je gaat eten. Als je nog steeds honger hebt, neem dan een gezonde snack. Als je geen honger meer hebt, dan betekent dat dat je meer moest drinken.

2) Het lukt je niet om na te denken en je te concentreren zoals je zou moeten: Jouw brein heeft water nodig! Naast het feit dat het ons helpt om ons beter te concentreren, hebben de hersenen de juiste hoeveelheid water nodig, anders zou het volume zelfs met 2% kunnen krimpen. De reden waarom je wakker bent, maar je brein zich niet kan "verbinden": woorden lijken niet goed uit de mond te komen en gedachten zijn extreem verward.

Oplossing: drink in plaats van koffie, omdat je denkt dat je moe bent, wat water! Koffie kan je een tijdje wakker houden, maar het effect is beperkt en het is vooral een diuretisch drankje dat het percentage water in je lichaam kan verminderen: hoe meer cafeïne je neemt, hoe meer je lichaam water zal afvoeren.

foto: jbsa.mil

3) Zin hebben in onverwacht voedsel: dit soort verlangens worden gewoonlijk geassocieerd met zwangere vrouwen en het is moeilijk om aan uitdroging te denken. In plaats daarvan, vooral als je de neiging hebt om “fris” voedsel zoals fruit, waaronder sinaasappels, meloenen of druiven, te willen eten, betekent dit dat je lichaam waarschijnlijk wat water nodig heeft.

Oplossing: uiteraard moet je water drinken. Vergeet de supplementen die sommige sporters na een training drinken. Drink water! En eet fruit, zoals meloen en aardbeien. Cantaloupe en grapefruit bevatten ongeveer 90% water.

4) Je hebt hoofdpijn: Veel mensen vermoeden niet dat hoofdpijn te maken kan hebben met uitdroging. Wees echter voorzichtig, want ook een overmatige hoeveelheid water kan tot ernstige hoofdpijn leiden! In ieder geval hebben de meeste mensen er last van, in dit geval vanwege een gebrek aan vocht.

Oplossing: drink onmiddellijk een halve liter water zodra je wakker wordt. Ga ontbijten en drink nog een fles water als je klaar bent met eten. Op deze manier heb je halverwege de ochtend ongeveer de helft van het water dat je gedurende de dag nodig hebt opgedronken.

5) Je voelt je verstopt: velen denken dat ze meer vezels moeten nemen. Voor een deel is het absoluut waar, maar je lichaam heeft ook water nodig om het te veel aan stoffen te verteren en op de juiste manier te verwijderen.

Oplossing: Probeer 18 tot 35 gram vezels per dag te nemen en voldoende water te drinken.

Advertisement
foto: pixabay

6) Je hebt droge lippen: in een toestand van uitdroging zullen je lippen zeker droog zijn. Dit zou niet gebeuren als je de juiste hoeveelheden water drinkt.

Oplossing: cacaoboter is altijd goed, maar het is niet de oplossing. De oplossing is om de hoeveelheid water die je per dag neemt, te verhogen.

7) Je wordt duizelig als je opstaat: Dit kan echt een probleem zijn en is een van de meest onderschatte symptomen van allemaal. Je denkt meestal dat je misschien te snel bent opgestaan en daarom duizelig bent. Maar een gebrek aan water in het lichaam vertraagt de bloedstroom. Bloed levert voeding en zuurstof aan de rest van het lichaam. Dus als het geen zuurstof krijgt, kan het een groot probleem zijn.

Oplossing: als je je constant in deze toestand bevindt, betekent dit dat je elke dag uitgedroogd bent. Drink niet teveel tegelijk, dit kan contraproductief zijn. Drink onmiddellijk 1 of 2 glazen water en probeer de nieren overdag niet teveel te belasten door te veel te drinken (dwz meer dan 1 liter per uur!).

8) Je voelt je altijd moe: je bloed kan niet snel genoeg bewegen en dit kan een bloeddrukdaling veroorzaken; evenmin kan het niet drinken van voldoende water zelfs het tegenovergestelde effect en dus hoge bloeddruk veroorzaken.

Oplossing: Neem gedurende de dag altijd een fles water met je mee en probeer regelmatig te drinken om de vloeistoffen aan te vullen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt