De ongelooflijke voordelen van cashewnoten: 14 gunstige eigenschappen die je niet had verwacht - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De ongelooflijke voordelen van cashewnoten:…
Walnoten zijn een krachtige bondgenoot voor onze gezondheid: dit zijn al hun voordelen Hier is het wonder dat plaatsvindt wanneer grootouders actief deelnemen aan de opvoeding van kleinkinderen

De ongelooflijke voordelen van cashewnoten: 14 gunstige eigenschappen die je niet had verwacht

27 Juli 2019 • Door Janine
11.783
Advertisement

Cashewnoten zijn tropische vruchten afkomstig uit de Amazone, die dankzij hun ongelooflijke eigenschappen in elke supermarkt te vinden zijn. Cashewnoten zijn minder populair dan walnoten en zijn 's ochtends een perfecte snack omdat ze rijk zijn aan onverzadigde vetten en aminozuren. Ze zijn natuurlijke bondgenoten van het hart en over het algemeen rijk aan eigenschappen die voordelen bieden voor ons lichaam. Hieronder willen we de 14 voordelen van cashewnoten op een rij zetten en je aan het denken zetten waarom je ze zou moeten consumeren.

foto: Pixabay
 1. Helpen het hart te beschermen: cashewnoten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren en helpen slecht cholesterol te verlagen en de goede cholesterol te verhogen. Op deze manier zijn ze uitstekende bondgenoten tegen hartziekten en beroertes.
 2. Helpen bij het afvallen: 75% van de vetten van cashewnoten zijn onverzadigde vetten, ook wel "goede vetten" genoemd, die daarom niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Uiteraard moeten we altijd op de hoeveelheden letten en niet overdrijven. Bovendien bevatten ze veel vezels, die de functies van het metabolisme bevorderen.
 3. Antitumor: het hoge gehalte aan koper en proanthocyanidinen, een soort flavonolen, bestrijdt kankercellen die de celdeling beperken. Bovendien helpen cashewnoten het lichaam om ijzer effectief te gebruiken, om vrije radicalen te elimineren.
 4. Rijk aan magnesium: cashewnoten zijn een bron van magnesium, wat ons helpt de bloeddruk laag te houden en voorkomt het frequente verschijnen van spierspasmen, hoofdpijn en migraine en chronische vermoeidheid.
 5. Hydrateren haar en huid: uitstekend voor het voeden van huid en haar, elimineren cashewnoten vrije radicalen, bevorderen botontwikkeling en regenereren bindweefsel; ze zijn ook perfect voor de productie van melanine.
 6. Versterken botten en zenuwen: het magnesium in cashewnoten zorgt ervoor dat calcium goed door het lichaam wordt opgenomen, waardoor de zenuwen en spierspanning worden gereguleerd
 7. Gezondheid van de hersenen: om hersencellen te produceren, baseren de hersenen zich op twee soorten vet: meervoudig onverzadigd en enkelvoudig onverzadigd. Cashewnoten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en versnellen de zuurstoftoevoer naar de hersenen.
 8. Voorkomen van galstenen: het dagelijks consumeren van cashewnoten vermindert het risico op galstenen met 25%.
 9. Antioxidanten: cashewnoten zijn rijk aan koper en hebben hoge antioxiderende eigenschappen.
 10. Ze begunstigen de spijsvertering: ze helpen de synthese en spijsvertering van nucleïnezuren.
 11. Vitaminen: ze zijn rijk aan B-vitamines, zoals pantotheenzuur (B5), pyridoxine (B6), riboflavine (B2), thiamine (B1) en niacine (B3).
 12. Ze verminderen het risico op diabetes: enkelvoudig onverzadigde vetten kunnen de triglyceride niveaus verlagen, waardoor het risico op diabetes type 2 afneemt.
 13. Versterken tandvlees en tanden: het hoge magnesiumgehalte van cashewnoten zorgt voor de gezondheid van de tanden en houdt bacteriën weg.
 14. Ze verbeteren het gezichtsvermogen: cashewnoten beschermen tegen UV-stralen en helpen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te voorkomen.
Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt