Als je je huwelijk wilt laten duren, zet je "mamma” en "pappa” even terzijde - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je je huwelijk wilt laten duren,…
Dit zijn de signalen die je vertellen dat er negatieve energie om je heen is, en hoe je ze kunt elimineren Dicht bij de zee zijn, kan ons brein helpen ons ontspannen en bedachtzamer te maken: een studie beweert het

Als je je huwelijk wilt laten duren, zet je "mamma” en "pappa” even terzijde

Door Janine
1.350
Advertisement

Ook al maken we ons uiteindelijk vroeg of laat allemaal los van onze familie, blijven we onlosmakelijk met ze verbonden.

Echter, zoals met alles in het leven, is overdrijven nooit goed, en wanneer deze band zich vertaalt in “afhankelijkheid”, of dat nu van de moeder, vader of broers en zussen is, kan het zelfs de schijnbaar meest sterke relaties in gevaar brengen. Het leven van het paar heeft zijn balans nodig om gerespecteerd te worden en als andere mensen er deel van uitmaken, gaat het evenwicht verloren.

"Mijn moeder zegt dat je het beter zò kunt doen..." "Mijn vader zegt dat die baan niks voor jou is ..."

Hoe vaak heb je zulke dingen horen zeggen? Dit soort zinnen en vergelijkingen zijn absoluut schadelijk voor de partner en voor het paar: het is goed om twee keer na te denken voordat je ze uitspreekt. Je kunt hecht zijn met je familie, op voorwaarde dat je de nieuwe familie respecteert die je hebt gecreëerd.

De relatie moet met zijn tweeën zijn, zonder externe partijen, anders voelt de partner zich minder belangrijk en opzij gezet. Het gebeurt vaak dat men pas na het huwelijk beseft hoe de partner of metgezel een moederskindje was. Hoe merk je het eerder op? Seth Meyers, een klinisch psycholoog van de afdeling geestelijke gezondheid van Los Angeles County, licht het op enkele punten toe.

foto: Flickr
  1. Ze plaatsen zichzelf in de slachtofferrol en ontkennen de verantwoordelijkheid voor hun daden.
  2. Ze nemen zelf geen beslissingen, zelfs niet als het gaat om dingen die van weinig belang zijn.
  3. Ze zeggen nooit iets negatiefs over hun moeder of vader, zelfs niet als het overduidelijk is. De vergelijkingen met hen heb je van begin af aan verloren.
  4. Ze hebben een relatie die een beetje lijkt op die ze met hun moeder, vader, broers en zussen hebben.

Aan de andere kant zou de familie deze afhankelijkheid moeten afremmen en niet moeten voeden. Ze moeten hun zoon of dochter aanmoedigen om "het alleen te doen" en verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes.

Laten we deze navelstreng doorknippen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt