6 verkeerde gewoonten die het vasthouden van vocht veroorzaken, en hoe het kan worden verholpen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 verkeerde gewoonten die het vasthouden…
Vaak valt haar uit door gebrek aan vitamines: dit zijn de essentiële om ze gezond en sterk te houden Veel meer dan eenvoudig zomerfruit: dit zijn de opmerkelijke effecten van watermeloen op ons lichaam

6 verkeerde gewoonten die het vasthouden van vocht veroorzaken, en hoe het kan worden verholpen

41.466
Advertisement

De overmatige ophoping van vocht in het lichaam wordt waterretentie genoemd, een symptomatische aandoening die verband houdt met de verminderde of slechte werking van het lymfe- of circulatiesysteem. In de meeste gevallen heeft deze aandoening te maken met esthetische problemen, maar kan het ook andere aspecten van de algemene gezondheid beïnvloeden. Onder de hoofdoorzaken zijn levensstijlen en diëten, hier zijn enkele gewoonten die je moet vermijden om je welzijn te verbeteren.

  • Onvoldoende hydratatie. De juiste hoeveelheid water is essentieel om te voorkomen dat het lichaam reserves creëert om deze kloof te overbruggen, waardoor het vocht wordt vastgehouden.
  • Vitamine B6-tekort. Naast het nemen van specifieke supplementen, is het ook mogelijk om hun inname aan tafel te verhogen, door voedsel te consumeren zoals: kip, tonijn, zonnebloempitten en pistachenoten.
  • Tekort aan magnesium- en kalium. Dit zijn twee essentiële mineralen voor het functioneren van de organen, de gezondheid van het hart en de spierspanning. Het kan worden gevonden in noten, bananen, walnoten, spinazie, enz.
  • Teveel natrium. De overmaat van deze stof, bovendien zonder voldoende water te drinken, stimuleert het lichaam om zijn reserves te gebruiken om het te verdunnen en in evenwicht te brengen. Dit kan het zogenaamde oedeem veroorzaken.
  • Te verfijnd voedsel. Industrieel voedsel heeft een hoog natrium- en suikergehalte, een slechte combinatie die ervoor zorgt dat vocht zich ophoopt.
  • Jezelf wassen met te warm water. De verhoogde temperatuur veroorzaakt de uitzetting van de bloed- en lymfevaten, daarom is het beter om te douchen met lauw water of korte koude douches te nemen.
foto: Pixabay

Een ander cruciaal element in de strijd tegen het vasthouden van vocht is zonder twijfel de combinatie van een gezond dieet met matige fysieke activiteit. Er bestaat geen belangrijkste sport, alle disciplines zijn goed, het belangrijkste is om ze met mate en standvastigheid uit te oefenen. Bewegen is erg belangrijk om de bloedsomloop actief te houden, waardoor het in vorm blijft en het functioneren van het organisme behouden blijft. Tijdens momenten van ontspanning kun je ook het probleem van het vasthouden van water verminderen door de benen omhoog te houden, in dit geval met de knieën hoger dan het bekken en met de enkels hoger dan de knieën.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt