Het verhaal van Scarlett, de moederkat die vijf keer door het vuur is gegaan om haar kittens te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het verhaal van Scarlett, de moederkat…
Leo Messi hielp met het bouwen van Europa's grootste kinderoncologisch centrum: een menselijk gebaar ter ondersteuning van degenen die het het meest nodig hebben Om beurten zitten ze op een reuzenschildpad om foto's te maken: de beelden wekken een golf van verontwaardiging op

Het verhaal van Scarlett, de moederkat die vijf keer door het vuur is gegaan om haar kittens te redden

Door Janine
3.776
Advertisement

Soms weten dieren ons te verrassen met gedrag dat op zijn zachtst gezegd “menselijk” zou kunnen worden genoemd. In die situaties lijkt hun manier van uiten van gevoelens, emoties of het uitvoeren van onverwachte en belangrijke gebaren te worden gedicteerd door gedachten die alleen uit een menselijke geest kunnen komen.

En toch is dit niet zo, aangezien de instincten die een hond of kat tonen dezelfde zijn van waaruit een mens kan worden geleid, zonder al te veel verschillen. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen, is in dit opzicht voorbeeldig. Een ontroerend verhaal met als hoofdrolspeelster een kat genaamd Scarlett, moeder van zes kittens, voor wie ze een heldhaftig gebaar maakte.

via: CBC

De kleintjes bevonden zich in een verlaten garage in Brooklyn, toen er brand uitbrak. Alles ging snel in vlammen op. Eenmaal op hun plaats en na het blussen van het vuur, zagen de brandweermannen de kittens net buiten de garage. Maar er was geen teken van hun moeder.

Uiteindelijk werd de kat niet ver weg gevonden, in tamelijk kritische omstandigheden. Het werd al snel duidelijk dat ze uit alle macht had geprobeerd de kittens uit de vlammen te bevrijden en ze uit het vuur te halen. Om dit te doen, liep ze echter ernstig gevaar, ze had verschillende brandwonden op haar hoofd en poten en slaagde er nauwelijks in haar ogen te openen.

Desondanks wist ze vijf van haar kleintjes te redden: een van hen heeft het helaas niet gehaald. Nadat de dierenarts de noodzakelijke zorg had verleend, werd Scarlett, ongeveer een jaar oud, samen met haar kittens ter adoptie aangeboden.

Zodoende besloot Karon Wellen ze mee te nemen. De vrouw woonde met Scarlett 12 mooie jaren, gaf haar alle mogelijke genegenheid en besefte hoe speciaal dit dier was. Een moeder die haar leven in gevaar had gebracht om haar kinderen te redden, het lijkt misschien normaal, maar deze kat heeft iets geweldigs gedaan.

Advertisement

Ontroerende verhalen als deze maken duidelijk hoe belangrijk en onvoorwaardelijk de genegenheid van een moeder is voor haar kinderen, ongeacht hun soort en ongeacht de situaties die zich voordoen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt