Om beurten zitten ze op een reuzenschildpad om foto's te maken: de beelden wekken een golf van verontwaardiging op - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Om beurten zitten ze op een reuzenschildpad…
Het verhaal van Scarlett, de moederkat die vijf keer door het vuur is gegaan om haar kittens te redden Ouders, om kinderen op te voeden, moet je soms ook NEE kunnen zeggen!

Om beurten zitten ze op een reuzenschildpad om foto's te maken: de beelden wekken een golf van verontwaardiging op

Door Janine
5.530
Advertisement

De grootste vijand van het dierenrijk dat onze planeet aarde bevolkt, is de mens zelf. Zonder eromheen te draaien, zijn wij degenen die het meest verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van vele soorten van het aardoppervlak (en hier speelt milieuvervuiling een belangrijke rol), maar ook van de ergste wreedheden die deze arme dieren worden aangedaan. Een video van 5 juli 2019 toont een daad van menselijke verdorvenheid en onvoorzichtigheid tegenover een prachtig exemplaar van een reuzenschildpad die wereldwijd voor veel verontwaardiging heft gezorgd.

foto: YouTube

De video, op een amateuristische manier vastgelegd in Indonesië, toont een groep badgasten van alle leeftijden op het strand van Asukweri die de kans niet wilden missen om gefilmd of gefotografeerd te worden, letterlijk op de rug van dit buitengewone exemplaar van een zeeschildpad. In een paar uur ging de video van deze wandaden het web over, en zorgde voor verontwaardiging, ontzetting en algemene veroordeling over wat er hier gebeurde.

De zeeschildpad, of liever gezegd de lederschildpad of coriacea, heeft, volgens officiële schattingen van het WWF, de afgelopen jaren het aantal exemplaren zien afnemen.

foto: YouTube

Hoewel ze geen echte natuurlijke roofdieren hebben, zijn lederschildpadden bijzonder kwetsbaar voor de vervuiling van microplastics en visnetten; aangezien ze regelmatig “zin hebben“ in kwallen, verteren deze buitengewone exemplaren heel vaak plastic zakken die door mensen in zeeën zijn achtergelaten, ze verwisselen met de dieren die deel uitmaken van hun "dieet".

Dus als de exemplaren van lederschildpadden, de grootste in de natuur bekende schildpad die zelfs een halve ton kan wegen, op de rand van uitsterving staan, moeten vandalisme en roekeloze daden zoals die in de video worden veroordeeld.

Advertisement
foto: YouTube

We moeten er alles aan doen om de natuurlijke leefomgeving van onze dieren te behouden, het niet te vernietigen met onze onvoorzichtigheid, laat staan de veiligheid te schaden van veel van deze prachtige exemplaren die geleidelijk aan verdwijnen van onze planeet, ook door onze schuld.

Source:

foto: YouTube
foto: YouTube
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt