Een jonge oom van 20 begeeft zich in de vlammenzee om zijn nichtje en neefjes te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jonge oom van 20 begeeft zich in…
Ik ben niet gek hoor, ik pieker me alleen maar suf Als je een kat in huis haalt dan wordt hij je beschermengel, je bewaker

Een jonge oom van 20 begeeft zich in de vlammenzee om zijn nichtje en neefjes te redden

12 Augustus 2019 • Door Skip Tromp de Haas
5.101
Advertisement

Wie je echt bent en wat je echt voelt blijkt op het moment wanneer de nood aan de man komt. Wanneer je te maken hebt met een ernstig gevaar en het leven van je dierbaren gevaar loopt dan halen mensen ongelofelijke krachten tevoorschijn.

Gedurende zulke momenten ben je in staat om de diepste angsten te overwinnen, ontzettend moedige daden te verrichten en zelfs je eigen leven te wagen uit liefde, genegenheid of vriendschap. Derrick Byrd, de held van de dag, is slechts 25 jaar oud.

via: Komonews
foto: Komonews

Het dramatische voorval dat hij heeft meegemaakt was de brand die plotseling was uitgebroken in het huis van zijn zus Kayla in Aberdeen, in de staat Washington. Om nog onduidelijke reden is er een vlammenzee ontstaan op de eerste verdieping en breidde dit zich razendsnel uit naar de rest van de woning.

De vlammen reikten al hoog toen Kayla's drie kinderen nog binnen in de val zaten. Kayla ging het huis binnen om de kinderen te pakken en ze via het raam te laten vallen terwijl Derrick ze opving. Met ontzettend veel moeite hebben ze terwijl ze de rook en de hitte trotseerden Junior en Rory in veiligheid gebracht. Maar toen ze eenmaal ook Mercedes in veiligheid moesten brengen, verloor Kayla haar evenwicht en viel zij van het dak.

foto: Komonews

Het meisje was doodsbang en riep om hulp vanuit haar kamer, ze riep oom Derrick. De jongen twijfelfe geen moment, ging het vuur tegemoet en rende om het meisje te grijpen. Hij bedekte haar gezicht met z'n t-shirt om te voorkomen dat zij rook zou inademen.

Gelukkig wisten ze op tijd te ontkomen. Derrick hield er tweede- en derdegraads brandwonden aan over op zijn arm en rug. Het hele gezin is snel naar het ziekenhuis Harborview Medical Center gebracht voor de nodige zorg.

Advertisement

Toen de jongen weer boven jan was is hij door de lokale en internationale pers geïnterviewd. Hij vertelde nauwkeurig over zijn verschrikkelijke ervaring die gelukkig goed is afgelopen. En zoals dat gebruikelijk hebben ze gevraagd of zich een held voelt en wat hij toen voelde gedurende die hele angstige momenten.

Hij antwoordde:"Ik ben geen held, zo voel ik me ook niet, ik wist alleen dat ik tot alles in staat zou zijn om mijn nichtje uit die hel weg te halen, ik zou mijn leven opofferen."

Wat die jongen gedaan heeft is echt bijzonder, en het laat zien hoe groot de liefde voor iemand anders kan zijn. Dit is een herinnering daaraan en een voorbeeld voor iedereen. Als mensen hebben we vele beperkingen, gebreken en tegenstrijdigheden, maar we zijn tegelijkertijd ook zoveel meer dan dat.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt