Badmeesters nemen de telefoons van alle ouders op het strand “in beslag” zodat ze hun kinderen controleren - BekijkDezeVideo.nl
x
Badmeesters nemen de telefoons van alle…
5 goede redenen waarom je een Ram als vriend nooit moet laten gaan Ook al ben je volwassen, zou je minstens een keer per jaar een reis met je moeder moeten maken: het is het echt waard

Badmeesters nemen de telefoons van alle ouders op het strand “in beslag” zodat ze hun kinderen controleren

22 Juli 2019 • Door Janine
85.885
Advertisement

Als je op het strand loopt, zul je vast het trieste tafereel hebben gezien van een kind dat op het zand speelt, misschien wel helemaal alleen, terwijl de moeder in haar smartphone is opgegaan. Het is niet zo zeldzaam: voor veel ouders van tegenwoordig is de mobiele telefoon een echt obstakel tussen hen en hun kinderen!

Deze trend kan, naast het veroorzaken van schade aan de ontwikkeling van kinderen en het verslechteren van familierelaties, ook een echt probleem voor de veiligheid worden. Het komt niet zelden voor dat een kind in de problemen komt omdat hij, door de smartphone, alleen achterbleef. Een probleem dat, zoals je kunt begrijpen, erg belangrijk is voor degenen die met beveiliging te maken hebben.

Om het bewustzijn over dit aspect te vergroten, hebben de medewerkers van Södra Älvsborg Rescue Association (een reddingsvereniging) een initiatief gelanceerd met een grappige video: terwijl ze met de kinderen op het strand zijn, moeten de ouders hun mobiele telefoon “inleveren".

In het grappige filmpje, dat je kunt zien door op de link onder de foto te klikken, zie je twee agenten patrouilleren op het strand, waar veel kinderen zonder toezicht spelen. Zodra ze een moeder zien opgaan in haar mobiele telefoon, benaderen ze haar en pakken hem van haar af, en zeggen haar dat ze aandacht moet schenken aan haar kinderen.

Advertisement

Ook al is dit filmpje een komische provocatie, het is echter wel de werkelijkheid: hoeveel onaangename incidenten zouden we kunnen vermijden en hoeveel ervaringen zouden we met onze kinderen kunnen hebben als we die smartphone weg leggen? Het is een wereldwijd probleem... wat gezond verstand is genoeg om het niet uit de hand te laten lopen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt