Dansen is goed voor lichaam en geest en keert het verouderingsproces van de hersenen om - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dansen is goed voor lichaam en geest…
Vrouwen die zich graag omringen met planten leven vaak langer, dat suggereert dit onderzoek Het is bevestigd: grootouders en kleinkinderen hebben een speciale relatie, die welzijn voor beide genereert

Dansen is goed voor lichaam en geest en keert het verouderingsproces van de hersenen om

Door Janine
4.695
Advertisement

Veroudering is slechts een mentale toestand. Als het waar is dat met het verstrijken van de tijd cellulaire veroudering optreedt, is het, om zich altijd jong te voelen, voldoende om een aantal zeer goede gewoonten, zoals dansen, te blijven uitoefenen. Wist je dat dansen op oudere leeftijd niet alleen goed is voor de geest, maar ook het verouderingsproces van hersencellen omkeert? Dit is precies de conclusie van een verrassend wetenschappelijk onderzoek in het tijdschrift "Frontiers in Human Neuroscience".

via: Time

Het onderzoek vergeleek hersenscans van magnetische resonanties van de deelnemers gedurende 18 maanden terwijl ze dansten op de muziek van verschillende genres; het resultaat was zeer effectief: de hersenstructuur van deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar verbeterde met deelname aan groepsdansen of individuele dansen. Dit betekent dat bij deze individuen het gebied van de hippocampus aanzienlijk is uitgebreid en die wetenschappelijk gezien het meest onderhevig is aan achteruitgang in gevallen van Alzheimer.

Dezelfde studie wees er ook op dat dansen een fysieke oefening is waarmee we de balans, weerstand en flexibiliteit van ons lichaam kunnen verbeteren; het is daarom een wondermiddel voor onze sensorisch-motorische en cognitieve vermogens.

foto: Pxhere

Het Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports heeft ook een nieuwe studie gepubliceerd die benadrukt hoe de frequente fysieke activiteit van ongeveer 1.000 geanalyseerde Japanse vrouwen (activiteiten zoals yoga, dansen, wandelen, zwemmen) bij 73% van hen een handicap voorkwam, zowel mentale als fysieke.

Waar wacht je nog op: meld je aan voor een dansles, ga uit je dak met je favoriete muziek, alleen of in gezelschap, dansen houdt je jong!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt