5 NATUURLIJKE methoden om het serotonineniveau in het lichaam te verhogen en gelukkiger te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 NATUURLIJKE methoden om het serotonineniveau…
Deze vereniging geeft poppen aan Alzheimer-patiënten, om hen troost te bieden en hen te helpen beter te leven Hoe rozijnenwater te bereiden, een krachtig natuurlijk ontgiftend middel voor de lever

5 NATUURLIJKE methoden om het serotonineniveau in het lichaam te verhogen en gelukkiger te zijn

2.748
Advertisement

Hoe vaak komt het niet voor dat je niet in de stemming bent om iets te doen? Of je hebt geen energie om een nieuwe activiteit te starten? Het kan frustrerend zijn om iets te willen bereiken, maar niet de kracht hebben om het te doen. Wat je moet doen om deze situatie op te lossen, is je serotonineniveau verhogen, oftewel het gelukshormoon. Serotonine staat vooral bekend als de hoofdverantwoordelijke voor een goed humeur, want hoe meer serotonine we in ons lichaam hebben, hoe meer we ons tevreden en voldaan zullen voelen. Om het niveau van serotonine te verhogen, zijn er verschillende oplossingen. Je zult zien dat je onmiddellijk profiteert van de voordelen voor de gezondheid.

foto: Needpix

Serotonine is een neurotransmitter die voornamelijk wordt aangetroffen in het centrale zenuwstelsel en het maagdarmkanaal. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij onze emoties, in de regulatie van slaap, eetlust en andere cognitieve functies. Als je een dieet volgt met weinig vitamine B, zult je ongetwijfeld een tekort aan serotonine hebben. Wat kun je hier aan doen? In ieder geval je gewoontes aanpassen van wat je dagelijks eet: het voedsel dat van nature deze voedingsstoffen bevat introduceren - zoals fruit, groenten en vis. Voordat je wijzigingen aanbrengt in je dieet of voordat je een natuurlijk supplement gebruikt, raden we je altijd aan je arts te informeren.

Hier zijn enkele praktische tips om het serotonineniveau in het lichaam te verhogen en gelukkiger te zijn:

foto: Unsplash

Sint-janskruid: Sint-janskruid is een vaste officinale plant, met een grote genezende kracht. Het wordt vaak gebruikt om de symptomen van een depressie te verlichten en is zeer gemakkelijk te consumeren, omdat het beschikbaar is als supplement in gespecialiseerde apotheken. Dit kruid is ook effectief om het serotonineniveau stabiel te houden.

Inositol: dit is vitamine B7, essentieel voor ons lichaam; het komt voor in sommige voedingsmiddelen en wordt van nature door ons lichaam geproduceerd. De voedingsmiddelen die van nature deze vitamine bevatten zijn: eigeel, sinaasappels, bananen, vlees - vooral lever, walnoten, citrusvruchten, biergist en volkoren granen.

Advertisement
foto: Unsplash

Lichamelijke activiteit: dit is absoluut de beste manier om het serotonineniveau te verhogen. In het bijzonder activiteiten zoals fietsen, yoga of hardlopen. Het is echter van fundamenteel belang dat je geniet van de activiteit die je hebt gekozen: je moet het niet als een verplichting voelen, maar je moet ontspannen en er plezier in hebben om het te doen, anders is het slechts nutteloze inspanning.

De darmgezondheid verbeteren: drink veel water, eet gezond voedsel voor de hersenen zoals noten, pure chocolade en vis. Eet regelmatig yoghurt.

Zonnebaden: vitamine D is essentieel voor ons lichaam, ook omdat het verantwoordelijk is voor de toename van serotonine. Wat kun je doen om meer vitamine D te krijgen? In de zomer in de zon liggen zal je zeker helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt