Neem kurkuma en melk voor het slapengaan, een lekkere combinatie. Het bevat uitzonderlijke eigenschappen die goed zijn voor je lichaam - BekijkDezeVideo.nl
x
Neem kurkuma en melk voor het slapengaan,…
Vetplanten geven positieve energie af... en waarom je er dus een in huis moet halen Het mannenbrein is pas na het veertigste levensjaar echt volgroeid bevestigen wetenschappers

Neem kurkuma en melk voor het slapengaan, een lekkere combinatie. Het bevat uitzonderlijke eigenschappen die goed zijn voor je lichaam

11 Augustus 2019 • Door Skip
34.770
Advertisement

Veel mensen kennen de goede eigenschappen van kurkuma (ook wel Indiaas saffraan genoemd), en van melk kent iedereen dat wel.

Maar wat gebeurt er wanneer je deze twee heerlijke dingen mengt en opdrinkt voor het slapengaan? Esthetisch en smaaktechnisch gezien levert het een lekker drankje op met een bijzondere kleur, maar kan het je op functioneel vlak ook veel voordelen brengen. Hier volgt de lijst.

  • Het houdt je hart gezond. Of je hart- en vaatziekten krijgt wordt ook mede bepaald door stoffen genaamd cytokines. De uitscheiding van deze stoffen wordt door Kurkuma beperkt. Daardoor blijft je hart sterk en gezond.
  • Het ontgift je lever. Kurkuma voorkomt dat vetzuren zich ophopen en helpt het afvalstoffen beter af te breken en heeft dit een zuiverende werking.
  • Het versterkt je immuunsysteem. Kurkuma werkt als een krachtig antibioticum en helpt het lichaam om bacteriële infecties te bestrijden. De combo van melk en kurkuma is dus vooral een succes in de winter tegen seizoensgebonden kwaaltjes als keelpijn en verkoudheid.
  • Het houdt je brein jong. Kurkuma geeft het BDNF-gehalte een boost. Deze stof zorgt voor een goede werking van hersenzenuwverbindingen. Dat draagt bij aan een gezond brein en helpt het ziektes tegengaan waar je hersens van achteruitgaan zoals Alzheimer. 
  • Het remt ontstekingen op natuurlijke wijze. Kurkuma kan effectief werken tegen klachten als artrose, alvleesklierontsteking en prikkelbaredarmsyndroom. Ook vermindert kurkuma pijn en zwelling. 
foto: Needpix
  • Het helpt bij afvallen. Het geheim van perfect in vorm zijn is absoluut een goede combi van bewegen en dieet, maar ook de spijsvertering die goed werkt. Door kurkuma is het lichaam beter in staat vetten te verbranden, wat ook waardevol is bij diëten.
  • Het versterkt je botten. Kurkuma gaat de afname van botdichtheid tegen en krijg je calcium binnen via melk. Hierdoor wordt artrose en osteoporose voorkomen.

Tenslotte bevat kurkuma uitstekende eigenschappen die het tot antioxidant maken en dit kan in zekere mate kanker voorkomen, een van de hoofdoorzaken van kanker is dat vrije radicalen zich kunnen verspreiden. Nu heb je voldoende en geldige redenen om aan de melk met kurkuma te gaan, een smakelijk en gezond elixer!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt