Relaties die zich niet ontwikkelen, zijn voorbestemd om voor altijd te eindigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Relaties die zich niet ontwikkelen,…
7 goede gewoonten voor het slapen gaan die je kunnen helpen af te vallen Vrede, liefde en wijsheid: 8 waardevolle tips van de Dalai Lama om te leven volgens deze principes

Relaties die zich niet ontwikkelen, zijn voorbestemd om voor altijd te eindigen

20 Augustus 2019 • Door Janine
2.482
Advertisement

Elke relatie heeft zin en heeft reden om te bestaan zolang het nuttig is voor onze persoonlijke groei. Er zijn geen goede of foute relaties, omdat elke relatie de juiste voor ons zal zijn op dat specifieke moment van ons leven. Het gaat om twee "zielen" die elkaar ontmoeten en toegewijd zijn aan het uitvoeren van een gemeenschappelijk project - wanneer dit alles ontbreekt, is het normaal dat de relatie eindigt. Het gaat er niet om te zien wat het nut van de relatie is - het zou egoïstisch zijn om de kwestie op dit niveau te stellen - maar om te begrijpen dat elke relatie zijn eigen specifieke functie heeft die helaas soms kan mislukken.

foto: Unsplash

De betekenis waarvoor de relatie is ontstaan, of het nu gaat om partners, vrienden of familieleden, heeft een reden om te bestaan. Op een bepaald moment in het leven kun je bijvoorbeeld een vriendin ontmoeten omdat we onbewust een zus nodig hebben. Op dezelfde manier kunnen we elkaar als partners tegenkomen, want in de andere zoeken we naar die vader of die moeder die we niet hadden en we zo graag hadden gewild.

Een vriendschap kan ontstaan tussen de schoolbanken, wanneer de behoeften van beiden plezier en vermaak zijn, en kan eindigen wanneer, bijvoorbeeld, iemand een baan vindt, men een gezin creëert: de toename van verantwoordelijkheid en een progressief gebrek aan tijd zijn factoren die kunnen leiden tot het einde van een vriendschap. Daarmee heeft de relatie zijn betekenis beëindigd.

foto: Unsplash

In een relatie kan de partner degene zijn die ons iets leert, bijna als een leraar; zolang deze functie behouden blijft, gaat de relatie door. Maar wanneer een persoon zijn persoonlijkheid en behoeften ontwikkelt, moet de relatie noodzakelijkerwijs ook evolueren. Anders zal het een relatie zijn die is voorbestemd om te eindigen.

Daarom is het niet gezegd dat als de initiële betekenis eenmaal is beëindigd, de relatie voorbestemd is om te eindigen: met de wil van beide kan de relatie evolueren naar iets anders en blijven bestaan en een nieuwe functie vervullen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt