"Op mijn zestigste wist ik zeker dat ik nooit zou trouwen: toen ontmoette ik de juiste persoon en veranderde alles"

Janine image
door Janine

26 Januari 2023

"Op mijn zestigste wist ik zeker dat ik nooit zou trouwen: toen ontmoette ik de juiste persoon en veranderde alles"
Advertisement

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, is het normaal om op te sommen wat je hebt gedaan en wat voortdurend in afwachting is gebleven. Op 60-jarige leeftijd wil iedereen bijvoorbeeld zijn leven als externe toeschouwer “observeren”, nadenken over wat hij heeft meegemaakt en heeft, en daarmee tevreden zijn. Toch is dit niet altijd mogelijk.

De projecten die ieder van ons maakt als we jong zijn, kunnen wel of niet uitkomen en het hangt niet altijd en alleen van ons af. De vrouw die in dit verhaal centraal staat weet het heel goed, maar toen ze er eenmaal in berustte, moest ze van gedachten veranderen en een nieuw vertrouwen in het leven herwinnen. Diep van binnen weten we het goed, het lot weet ons te verrassen, en wanneer we het het minst verwachten, komt de juiste verrassing. Maar we vertellen je wat meer over haar.

via @emita.lapetite/Tik Tok

Advertisement
@emita.lapetite/Tik Tok

@emita.lapetite/Tik Tok

Op internet bekend onder de gebruikersnaam @emita.lapetite, is deze vrouw een voorbeeld geworden voor veel mensen die het gevoel hebben dat ze niet langer de mogelijkheid hebben om bepaalde doelen in het leven te bereiken, misschien alleen vanwege het verstrijken van de tijd. Liefde is er een van en het is nooit gemakkelijk te vinden. Er zijn veel redenen voor en het hangt niet noodzakelijkerwijs af van de individuele persoon.

Emita was bijvoorbeeld constant op zoek naar haar wederhelft, maar toen ze eenmaal 60 was, zei ze dat ze zich bij haar lot had neergelegd, maar in plaats daarvan gebeurde er iets buitengewoons. Oorspronkelijk uit Peru, moest Dese vrouw, zonder iets nieuws te verwachten voor haar sentimentele toekomst, van gedachten veranderen en getuigde ze hiervan in een korte clip die op haar TikTok-profiel werd gedeeld.

Met meer dan 4 miljoen views heeft haar boodschap de harten van veel mensen geraakt, waardoor ze nog steeds een sprankje hoop zien. Emita gaf toe: "Ik legde me neer bij het idee om mijn leven alleen door te brengen en ik wist dat ik niet langer kon trouwen zoals ik altijd had gedroomd." Een constatering die voor niets anders meer ruimte lijkt te laten, gaat haar toespraak echter direct daarna verder: "Tenminste, totdat mijn Duitse reus verscheen". Ze had het natuurlijk over wat haar man zou worden.

Advertisement
@emita.lapetite/Tik Tok

@emita.lapetite/Tik Tok

De volgende afbeeldingen tonen hen samen, gelukkig en getrouwd, op foto's die getuigen hoe het leven van de ene op de andere dag kan veranderen. Gebruikers die de video zagen, zeiden dat ze enthousiast, blij en hoopvol waren, ook voor zichzelf. “Op mijn 47e leed ik onder mijn eenzaamheid, maar nu is er weer hoop", schreef een vrouw.

We hopen echt dat het zo kan zijn en dat het verhaal van Emita een baken is voor degenen die zich neerslachtig voelen: wanhoop nooit, het leven is geweldig, juist omdat het ons altijd weet te verbazen en dat doet wanneer we het het minst verwachten. We wensen deze twee pasgetrouwden een rooskleurige toekomst samen voor.

Advertisement