Het mannenbrein is pas na het veertigste levensjaar echt volgroeid bevestigen wetenschappers - BekijkDezeVideo.nl
x
Het mannenbrein is pas na het veertigste…
Neem kurkuma en melk voor het slapengaan, een lekkere combinatie. Het bevat uitzonderlijke eigenschappen die goed zijn voor je lichaam Een negatief persoon heeft de neiging om in alles iets negatiefs te zien, dat blijkt uit dit korte verhaal

Het mannenbrein is pas na het veertigste levensjaar echt volgroeid bevestigen wetenschappers

11 Augustus 2019 • Door Skip
12.020
Advertisement

Waarschijnlijk hebben jongens, ook in de volwassen leeftijd dit al vaker gehoord dat ze onvolwassen zijn, het eeuwige kind, infantiel... het is een veelgehoorde opvatting die vaak leidt tot ergernis en botsingen met het vrouwelijk geslacht.

Maar is dat ook echt zo? Zijn mannen vaker minder volwassen? Met het antwoord in het wetenschappelijk onderzoek dat besproken gaat worden, zal niet iedereen blij mee zijn. Laten we gaan kijken waar het precies om gaat.

Het onderzoek werd geleid door de Universiteit Oxford. Het doel was om bij volwassen mannen de kenmerken te onderzoeken die wijzen op volwassenheid en deze te vergelijken met de volwassenheidskenmerken van vrouwen in dezelfde leeftijd.

De onderzoekers hebben 121 deelnemers bestudeerd tussen de 4 en 40 jaar oud en zij zijn beoordeeld op basis van hun ontwikkelingsprocessen die ze door hebben gemaakt tijdens het volwassen worden. Om precies te zijn is er gekeken naar de mate waarin er structurele verbindingen zijn in de hersenen.

Mannen kunnen misschien teleurgesteld zijn over het volgende, maar dat even terzijde. De resultaten wijzen er namelijk op dat hun hersenen meestal een vertraging oplopen in de langetermijnontwikkeling van de functionele netwerken. Maar na het veertigste levensjaar beschikken mannen en vrouwenhersenen over dezelfde vermogens. Het is een "vertraging" die niet altijd effect heeft op het kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen. Maar de vertraging is wel bewezen.

Vrouwen daarentegen zouden vatbaarder ervoor zijn dat hun netwerk van hersenzenuwen voortijdig achteruitgaat. Dat komt waarschijnlijk doordat hun brein eerder volgroeid is. Volgens een publicatie van neurowetenschapper Eduardo Calixto zou het vrouwenbrein efficiënter zijn, over meer geheugen en een betere kleurwaarneming en scherpere smaakzin ondanks het feit dat mannen grotere hersenen hebben.

Als je kijkt naar de onderzoeken en de kenmerken, dan lijken die, over het algemeen, een bevestiging te zijn van de veelgehoorde uitspraken. Het mannenbrein is vaker later volgroeid dan het vrouwenbrein, maar misschien het juist deze variatie die de dingen er interessant op maakt...

Bron:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt