Twee weken lang alleen rijst eten, dat is het geheim voor een gezuiverd lichaam

door Skip

13 Augustus 2019

Twee weken lang alleen rijst eten, dat is het geheim voor een gezuiverd lichaam
Advertisement

Rijst is een ideaal middel om je lichaam mee te zuiveren en om mee af te vallen. Er zitten weinig calorieën in, het bevat geen gluten, dus het is ook geschikt voor mensen met specifieke allergieën of intoleranties, het geeft je een vol gevoel en het draagt bij aan een gezond lichaam en geest. Het bijzondere dieet hieronder duurt in totaal 12 dagen en is onderverdeeld in twee duidelijk verschillende fases. In de eerste drie dagen is er sprake van het ontgiftende effect en in de overige 9 dagen gaat het de kilootjes te lijf.

Advertisement
Corrado Forino/Flickr

Corrado Forino/Flickr

In de eerste fase mag je alleen maar rijst eten. Het doel is om de lichaamseigen hulpbronnen aan te boren en het eens goed te ontgiften. Om af te wijken mag je ook met andere granen afwisselen zoals gerst, rogge of gierst om de eentonigheid te doorbreken. Als ontbijt kan je rijstepap maken, verrijkt met rood fruit. Je maakt de pap door gekookte rijst in de blender te doen.

Voor het middageten staat er gekookte rijst op het menu met een beetje verse extra vierge olijfolie en een stuk fruit. 's Avonds eet je rijstsoep met gekookte groenten. Nu is de ontgiftingsfase voorbij en kan er worden overgegaan op de fase van het afvallen. Vanaf bestaat je ontbijt uit een glas melk met 3 rijstwafels, beetje (liefst biologische) jam.

Halverwege de ochtend mag je een stuk fruit eten als tussendoortje. Voor de lunch een portie rijst (80 gram) des te beter als dit volkoren is.  Of ga voor spaghetti gemaakt van rijst samen met een beetje zout, gekookte groente en een heel klein beetje kaas. Kies dan liever voor Grana Padano of vetarme ricotta. Voor de variatie kan je kippen- of kalkoenvlees of magere vis (tandbaars, zeebaars, heek). Bereidt deze in de oven of op de grill zonder kruiden.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Halverwege de middag doe je weer hetzelfde als het tienuurtje en neem je weer een stuk fruit. Als avondeten kan je variëren tussen gekookte rijst met groenten, vlees of vees. Of anders risotto met champignons met groente of garnalen. Olijfolie mag, altijd met mate uitsluitend gebruikt worden voor het gebruik op de grill of in de oven en moet je hierbij de producten niet fruiten of aan laten branden. Met behulp van deze aanpak spreek je je vetreserves aan en stimuleer je jestofwisseling en komt het de spijsvertering ten goede.

N.B. Dit artikel is puur informatief, dit zijn geen oplossingen voor medische problemen en dit zijn ook geen medische adviezen. Ga daarvoor naar de huisarts

Advertisement