Met deze traditionele Chinese methode neem je afscheid van hoofdpijn in 5 minuten zonder medicatie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Met deze traditionele Chinese methode…
Vertel me in welke maand je bent geboren... en ik zal je zeggen wie je bent! Dankzij de hulp van zijn broer was deze man de eerste verlamde persoon om de triatlon te voltooien

Met deze traditionele Chinese methode neem je afscheid van hoofdpijn in 5 minuten zonder medicatie

3.050
Advertisement

Hoofdpijn, in al zijn vormen en facetten, kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, en degenen die er last van hebben, weten maar al te goed hoe vervelend en belemmerend deze aandoening kan zijn.

In de meeste gevallen worden medicijnen gebruikt om de pijn te verminderen, maar in minder ernstige gevallen is het mogelijk om het probleem snel op te lossen dankzij een effectieve remedie die is afgeleid van de traditionele Chinese geneeskunde.

De methode bestaat uit het stimuleren van enkele kernpunten door middel van acupressuur, een soort zelfmassage met de vingers, die principes van acupunctuur en reflexologie combineert, zonder echter de noodzaak om specifieke medische kennis te bezitten.

De techniek neemt niet veel tijd in beslag. Een paar seconden bepaalde bewegingen in specifieke gebieden is al voldoende. Volgens deze procedure is het in de eerste plaats noodzakelijk om het lichaam in een ontspannen positie te plaatsen, zittend of liggend, lichte druk uit te oefenen en tegelijkertijd kleine cirkels op de huid te maken. Laten we hieronder kijken welke de te stimuleren punten zijn.

  • Yingxiang of aangename geur. Het bevindt zich in het onderste deel van de jukbeenderen aan de zijkanten van de neusgaten. Een massage op dit punt vermindert hoofdpijn, kiespijn, vermindert de verstopte neus en verlicht stress.
  • He Gu of onder in de vallei. Het bevindt zich tussen de duim en wijsvinger aan de rug van beide handen. Door zachtjes op dit gebied te drukken, kun je nekspanning, rugpijn en kiespijn verlichten.
  • Zhu Zhu of verzameling bamboe. Het wordt gebruikt voor oogpijn, verkoelende symptomen en oogirritatie. Het bevindt zich aan de binnenkant van de wenkbrauwen.
Advertisement
foto: Pxhere
  • Tian Zhu of deuren van de hemel. Gelegen in het centrale gebied tussen de oren, achter het hoofd, aan het begin van de wervelkolom. Het kan worden gestimuleerd om migraine te kalmeren en een verstopte neus te verhelpen.
  • Yintango of paleis van de geest. Het bevindt zich tussen neus en voorhoofd, in het gebied tussen de wenkbrauwen geïdentificeerd als het derde oog. Het kan kiespijn, duizeligheid, hoofdpijn, stress en oorsuizen wegnemen.
  • Shuai Gu of de honderd ontmoetingen. Op twee of drie centimeter vanaf de bovenkant van het oor kan een soort kuiltje worden waargenomen. Als je hier druk uitoefent, kun je de ogen minder belasten.

Naast de bovengenoemde hoofdpijn kan acupressuur op deze specifieke punten daarom ook positieve effecten hebben voor de behandeling van tal van andere soorten aandoeningen. Hoewel dit een volledig onschadelijke praktijk is en het gebruik van chemische producten niet vereist is, raden we ook aan een arts te raadplegen voordat je het toepast.

In feite zijn er enkele subjectieve aandoeningen die contra-indicaties kunnen vormen en bijwerkingen kunnen veroorzaken. In het bijzonder wordt deze techniek niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die lijden aan musculoskeletale of posturale aandoeningen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt