Man dumpt koelkast in afgrond maar moet hem van de politie zelf ook weer terughalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Man dumpt koelkast in afgrond maar moet…
Een verpleger en een 4-jarig meisje met leukemie Australië is op zoek naar vakmensen: voor het salaris en de levensstandaard wil je het vliegtuig wel pakken!

Man dumpt koelkast in afgrond maar moet hem van de politie zelf ook weer terughalen

09 Augustus 2019 • Door Skip
3.756
Advertisement

Vergeleken met alle andere misdrijven zijn misdrijven tegen het milieu jarenlang beschouwd als kleine vergrijpen, maar gelukkig is dat nu gaandeweg aan het veranderen. Flora en fauna beschadigen, ongerept gebied aantasten of materiaal uit beschermd natuurgebied meenemen worden niet langer gezien als een stunt puur gedaan uit stoerdoenerij.

Dat heeft de hoofdpersoon in het verhaal dat we je vandaag gaan vertellen, aan den lijve ondervonden. Hij wilde op een dag bewust een grote koelkast lozen door deze in een afgrond te laten vallen. Dit gebeurde in de zuidelijk regio Almería in Spanje.


Wat deze actie nog dommer maakt is dat het is opgenomen met de telefoon en naar vrienden is verstuurd. Dit is iets wat je vaak ziet in dit soort gevallen. Ze verstuurden het waarschijnlijk om te kunnen opscheppen erover. In de video is te zien dat de twee mannen zich vermaken en "Recyclen dat ding!" roepen terwijl ze het enorme ding in de natuur achterlaten. En toch, juist dankzij deze video en het goed zichtbare nummerbord van de wagen kon de politie de overtreder achterhalen.

De Spaanse Guardia Civil wilde vooral een sterk signaal afgeven (ook middels beelden) aan de hele bevolking door de man te verplichten het witgoedproduct uit het ravijn te halen. De rest is overgelaten aan de rechtbank. Hij riskeert namelijk een geldboete tussen de 900 en 45.000 euro, maar kan hem ook het plegen van een milieudelict ten laste worden gelegd. Bovendien lijkt het erop dat hij is ontslagen door zijn werkgever.

Tegenover de pers zegt de man veel spijt te hebben van zijn daad en hij hoopt op een dag dit ook aan heel de gemeenschap te kunnen laten zien; nu heeft hij er zeker geen goede reputatie.

We hopen dat dit vervelende nieuws een les is voor iedereen: witgoed voer je netjes af en zet je niet langs de kant van de weg neer of naast afvalcontainers in steden...

Advertisement

Hier de video van de heldendaad... denk je ook niet dat het een beetje achteruitgaat met de mensheid?

Tags: VerhalenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt