Hij ziet een gemeentewerker het gras maaien op een rotonde en gelooft zijn ogen niet: "het was kunstgras" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij ziet een gemeentewerker het gras…
Deze drie broertjes hebben een oproep gedaan om samen geadopteerd te worden: “Haal ons niet uit elkaar!

Hij ziet een gemeentewerker het gras maaien op een rotonde en gelooft zijn ogen niet: "het was kunstgras"

05 Mei 2022 • Door Janine
4.130
Advertisement

Het zal je vast wel eens overkomen zijn om iemand het gras te zien maaien, vooral in de lente wanneer de natuur ontwaakt. Of het nu privé of openbaar is, je kunt niet anders dan bloembedden opknappen en bomen snoeien. In die zin nemen de gemeenten meestal maatregelen en maken ze systematisch de straten schoon, vooral uit veiligheidsoverwegingen. Hoog onkruid zou bijvoorbeeld voor problemen met het zicht kunnen zorgen, dus grijpen gemeentewerkers in die, uitgerust met grasmaaiers, alles weer netjes maken.

Een heel normale gewoonte die geen bijzonderheden met zich meebrengt. Een man die een paar dagen geleden getuige was van een soortgelijk en zeer merkwaardig tafereel is het hier niet mee eens. Een gemeentewerker was het gras aan het maaien op een rotonde, maar het betreffende gazon was synthetisch. Laten we eens kijken wat hij vertelde op Twitter.

via: BBC

Dit is Nigel Castle, een 49-jarige vader die een paar dagen geleden door Yeovil, in Somerset reed. In de auto samen met zijn zoon merkte de man op een gegeven moment iets vreemds op op de rotonde die ze overstaken.

Een gemeentewerker was het gras aan het maaien, iets waar automobilisten gewend aan zijn, ware het niet dat het betreffende gazon nep was. Je leest het goed. Het gras was niet echt, maar van plastic en de man “kortwiekte” het met een grasmaaier. Een scène die Nigel nogal verbaasde. Wat deed hij op dat moment? Hij keerde terug en vroeg zijn zoon om wat foto's te maken, waarna hij ze op het web plaatste.

foto: Twitter/nige

De man, die als luchtvaartingenieur werkt, besloot eerst een bericht te sturen naar het stadsbestuur en vervolgens naar de mensen in het algemeen. "De natuur heeft onze hulp nodig op dit moment van ernstige crisis. - zei Nigel - De planeet bedekken met plastic is in deze zin geen oplossing, vooral niet als het wordt gebruikt in plaats van echt gras. Er zijn veel planten die weinig onderhoud nodig hebben, daar hadden ze voor kunnen kiezen”.

Vanaf hier werd de discussie steeds serieuzer en heeft onze hoofdrolspeler nog meer aandacht besteed aan het buitensporige gebruik dat we tegenwoordig allemaal van plastic maken. "We bedekken de planeet met plastic en dat is niet eerlijk." - zei hij. Om deze reden vroeg hij het stadsbestuur om er iets aan te doen en het kunstgras te verwijderen en te vervangen door iets natuurlijks, wat ook de natuur ten goede zou zijn gekomen.

Advertisement
foto: Twitter/nige

De reactie van de South Somerset Council liet niet lang op zich wachten en in de verklaring van een woordvoerder lezen we deze woorden: "We begrijpen de bezorgdheid die de boodschap van onze medeburger naar voren heeft gebracht, we danken hem voor het delen van zijn overwegingen en bieden onze excuses aan voor wat er is gebeurd. De gemeentewerker hoefde eigenlijk alleen het onkruid dat door het kunstgras groeide met de hand te verwijderen en niet te maaien zoals hij deed. Helaas - vervolgde de ambtenaar - waren we genoodzaakt om op die rotonde kunstgras aan te leggen. De automobilisten die er gewoonlijk passeren, weten hoe druk het is en we hebben gezocht naar manieren om te voorkomen dat onze medewerkers er te vaak naar toe worden gestuurd, om ze uit veiligheidsoogpunt te beschermen".

Kortom, om de veiligheid van gemeentewerkers te waarborgen, zouden de autoriteiten hebben gekozen voor deze oplossing die, zoals de woordvoerder aangeeft, uniek is en niemand van plan is een vergelijkbare keuze in andere delen van de stad toe te passen. "We weten dat het niet de beste optie is voor het milieu, maar we moesten ook rekening houden met de veiligheid van onze werknemers." - concludeert de woordvoerder.

De laatste jaren wordt er steeds meer over het milieuvraagstuk gedebatteerd en wordt op alle mogelijke manieren geprobeerd om mensen te sensibiliseren. Als we het gebruik van plastic verminderen of op zijn minst aandacht besteden aan de verwijdering ervan, hebben we er allemaal baat bij, want de planeet is van ons en door deze te respecteren, respecteren we ook onszelf.

Tags: AbsurdVerhalenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt