Dankzij de hulp van zijn broer was deze man de eerste verlamde persoon om de triatlon te voltooien - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dankzij de hulp van zijn broer was deze…
Met deze traditionele Chinese methode neem je afscheid van hoofdpijn in 5 minuten zonder medicatie De vader rijdt door rood en zijn 5-jarige zoon belt de politie:

Dankzij de hulp van zijn broer was deze man de eerste verlamde persoon om de triatlon te voltooien

Door Janine
3.345
Advertisement

De band die wordt gecreëerd tussen broers en zussen, voor degenen die er een hebben, is een van de mooiste die een persoon kan hebben. Een broer of zus, vooral als ze leeftijdsgenoten zijn, zijn meer dan alleen familieleden en - tegelijkertijd - meer dan gewoon vrienden.

In de meest gelukkige gevallen komen ze zo in symbiose met elkaar dat ze alles kunnen delen. Op dezelfde manier zouden we voor hen alles doen, onszelf op het spel zetten en onszelf opofferen, zelfs in de meest inspannende situaties.

In die zin kan men niet om het emotionerende verhaal van de Deense tweeling Peder en Steen Mondrup heen, geboren in 1980. De foto’s van hun inspanningen beschrijven meer dan duizend woorden wat het echt betekent om van een broer te houden.

De verlamde Peder heeft de triatlon voltooid dankzij de buitengewone genegenheid van zijn broer.

via: Huffpost

Vanwege een gebrek aan zuurstof tijdens de bevalling heeft Peder een hersenverlamming die hem onder andere niet toestaat om te lopen. Hij zit zijn hele leven al in een rolstoel, en zijn dagelijks leven werd altijd gekenmerkt door ontzeggingen.

Zijn broer Steen daarentegen, heeft geen lichamelijke handicap en is altijd aan Peders zijde gebleven, heeft hem geholpen en ondersteund. Wat Mondrup doet, laat in werkelijkheid zien dat er geen fysieke grenzen zijn als je echt een doel wilt bereiken.

Zo heeft Steen het onmogelijke gerealiseerd, en schreef geschiedenis. Dankzij zijn broer werd Peder zelfs de eerste persoon met cerebrale parese die een triatlon voltooide. Deze wedstrijd wordt Ironman genoemd, die plaatsvindt in Kopenhagen.

Steen personifieerde letterlijk de benen en armen van zijn broer. Hij zwom bijna 4 km terwijl hij Peder op een opblaasbaar vlot sleepte en vervolgens zijn race-rolstoel met zijn fiets uit het water sleepte. Uiteindelijk, na Peder ongeveer 42 km te hebben geduwd, rende Steen met zijn broer naar de finish. Allemaal in een recordtijd van 15 uur, 42 minuten en 38 seconden.

Advertisement

Een prachtig verhaal, dat veel meer is dan een eenvoudig gebaar van genegenheid. Steen en Peder zijn één geworden, een voorbeeld en een model om te volgen voor iedereen die, gedemoraliseerd en teleurgesteld door de tegenslagen van het leven, denkt dat er niets meer aan te doen is. Dit is niet zo: met wilskracht en steun van de juiste mensen wordt praktisch alles mogelijk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt