Dit zijn de 7 signalen die een tekort aan serotonine kunnen onthullen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit zijn de 7 signalen die een tekort…
Dit hondje werd geslagen en ondergedompeld in lijm, maar zijn verhaal had een gelukkig einde De echte malaise is de obsessie voor controle: laten we leren om ons meer aan de chaos over te geven!

Dit zijn de 7 signalen die een tekort aan serotonine kunnen onthullen

Door Janine
19.760
Advertisement

Serotonine is een neurotransmitter waarmee berichten en informatie van het ene hersengebied naar het andere kunnen worden overgedragen. Adequate aanwezigheid en goed functioneren maken het mogelijk om tal van fysiologische aspecten zoals slaap, libido, humeur, honger, acquisitie en geheugen te reguleren. Een tekort aan dit chemische middel kan aandoeningen zoals angst, paniek, woede, depressie en andere lichamelijke aandoeningen veroorzaken.

De cardiovasculaire, spier- en endocriene systemen worden ook positief gestimuleerd wanneer de juiste niveaus serotonine circuleren. Wanneer deze stof niet werkt zoals zou moeten of niet in de benodigde hoeveelheden wordt getransporteerd, kan de reden het ontbreken of disfunctioneren van zijn receptoren zijn, zijn lage productie of een tekort aan tryptofaan. Hier zijn enkele signalen die een tekort aan serotonine kunnen onthullen:

  • Slapeloosheid. Serotonine is direct gekoppeld aan de productie van melatonine, dus aan het beheer van circadiane ritmes en slaapcycli. Wanneer zijn niveaus laag zijn, kan een persoon moeite hebben om in slaap te vallen, te slapen en over het algemeen een slechte kwaliteit van rust hebben.
  • Angst. Lage productie van serotonine wordt bijna altijd geassocieerd met gegeneraliseerde angststoornissen, obsessieve compulsieve stoornissen en paniekstoornissen. Mensen die genetisch of pathologisch een onvoldoende niveau van de neurotransmitter laten zien, vertonen daarom veranderingen in de gedragsmechanismen.
foto: Pixabay
  • Problemen met de spijsvertering. Recente studies hebben aangetoond dat de meeste hoeveelheid serotonine niet door de hersenen wordt geproduceerd, maar door de darm. Het chemische middel reist niet tussen de twee organen door het lichaam, maar speelt in beide een essentiële rol. Er zijn bijvoorbeeld verbanden tussen het prikkelbare darm syndroom en de niveaus van serotonine aan het licht gebracht, hoewel de dynamiek van interactie nog niet duidelijk is.
  • Vermoeidheid en uitputting. Productie en gebruik van energie zijn twee andere gebieden waarop serotonine relevant wordt. Een tekort aan de neurotransmitter kan frequente uitputting veroorzaken, dus het herstellen van de niveaus betekent dat het organisme een nieuwe lading energie krijgt.
  • Cognitieve tekorten. Serotonine is cruciaal in de globale ontwikkeling van logisch en rationeel denken, en in het bijzonder is het fundamenteel vanuit het oogpunt van mnemonische consolidatie.
Advertisement
  • Trek in koolhydraten en snoep. Ook al wordt het gehalte aan serotonine hersteld, probeert het lichaam het te integreren door voedingsmiddelen te nemen die het volume kunnen helpen verhogen. Dit zijn echter bufferoplossingen, met pieken die bestemd zijn om snel te dalen en ongemak te veroorzaken.
  • Minder emotioneel begrip. Een gebrek aan serotonine kan niet alleen het libido verminderen, maar ook voor minder verbinding met de partner zorgen.

Voordat je je toevlucht neemt tot een farmacologische ondersteuning, is het mogelijk om de hoeveelheid serotonine op natuurlijke wijze te verbeteren, door lichamelijke oefening en juiste voeding te combineren. Het is raadzaam om de inname van cafeïne, verzadigde vetten en eenvoudige suikers te elimineren of te matigen, en om meer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan eiwitten, koolhydraten, B-vitamines en omega-3 (granen, groenten, peulvruchten, noten). In de buitenlucht zijn, leuke, creatieve en ontspannende activiteiten doen, zijn de perfecte contouren om een ​​adequaat psychofysisch en biochemisch welzijn te garanderen.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt