Hier zijn 6 goede redenen om de giftige banden in het gezin te verbreken en vreedzaam te leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hier zijn 6 goede redenen om de giftige…
Daarom zijn honden zulke speciale wezens: de wereld heeft een dag aan hen gewijd Veel zoenen helpt je om af te vallen en fit te blijven: dit is waarom

Hier zijn 6 goede redenen om de giftige banden in het gezin te verbreken en vreedzaam te leven

Door Janine
1.016
Advertisement

De familie is meestal onze toevlucht, onze veilige haven waar we altijd troost en begrip hopen te vinden. Familie door bloed of door keuze, wat we verwachten is altijd onvoorwaardelijke liefde, zeker geen oordelen of acties die ons pijn doen. Het komt echter voor dat sommige relaties met familieleden te giftig of schadelijk voor ons welzijn worden. In dit geval is het goed om weg te gaan en afstand te nemen van wat ons een slecht gevoel geeft.

via: ScaryMommy
foto: Pxhere

Wanneer ze je beoordelen. In de familie is oprechtheid vereist en we verwachten dat onze familieleden ons met oprechtheid en eerlijkheid de negatieve dingen vertellen. Gezonde kritiek is een goede zaak omdat het ons helpt om vanuit een ander perspectief naar onszelf te kijken, om de fouten die we maken te begrijpen. Als de kritiek echter vaak wordt herhaald en een doel op zich wordt, is het niet langer nuttig of opbouwend: het wordt alleen zwaar en schadelijk.

Als ze over je roddelen. In de familie worden vaak kleine en grote geheimen bewaard, op zoek naar advies of zelfs een schouderklopje. Maar als je familieleden je vertrouwelijkheid aan anderen verspreiden, dan is het echt beter om van hen weg te rennen of op zijn minst te leren niet teveel te vertellen. Niemand, en nog meer degene waarvan je denkt dat hij dicht bij je staat, heeft het recht om jouw geheimen aan anderen te vertellen, of deze nu klein of groot zijn. Vertrouwen is de basis van alle gezonde relaties.

Wanneer ze je manipuleren. In gezonde relaties is er gelijkheid, men voelt zich begrepen en ondersteund. Als iemand controle over je heeft, of dit in je leven of al je keuzes probeert te hebben, betekent dit dat er een groot probleem is. Als ze proberen een marionet van je te maken, zijn ze zeker niet de mensen die je nodig hebt in je leven.

Wanneer ze je alleen zoeken in tijden van nood. Wie alleen naar jou op zoek is als hij iets nodig heeft, wie je alleen zoekt voor interesse of winst is zeker niet iemand die echt om je geeft. Een giftig familielid verschijnt aan de horizon van je leven wanneer er iets is dat hij nodig heeft, maar op het moment dat jij hulp nodig hebt, verdwijnen ze achter duizend excuses.

Advertisement

Wanneer ze je machteloos laten voelen. Er bestaat een echte manipulatietechniek, gaslighting genaamd, waardoor slachtoffers zich niet gekwalificeerd en incompetent voelen. Ze blijven complexen in je opwerpen, en stellen je gezond verstand ter discussie elke keer dat je een andere belangrijke beslissing neemt. Als het gezinsleden zijn die je je zo laten voelen, is het de moeite waard om de banden te verbreken die je geestelijke gezondheid kunnen schaden.

Wanneer ze je blijven herinneren aan je verleden. Ze blijven je verleden verwijten, zelfs de meest pijnlijke en geheime dingen, alsof ze het recht hebben om dat te doen. Ze confronteren je met de pijnlijke keuzes die je hebt moeten maken en bagatelliseren je pijn en je herinneringen, die herinneringen die je graag wilt laten waar ze zijn: in het verleden.

Familie is familie, zeker, maar als het pact van respect en wederzijds vertrouwen ontbreekt, is het beter om afstand te nemen om jezelf te beschermen. Vind je ook niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt