Het syndroom van het gebroken hart: het heeft symptomen die te vergelijken zijn met een hartaanval en kan worden veroorzaakt door verdriet en stress - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het syndroom van het gebroken hart:…
Een man vindt een verdwaalde hond die een pyjama draagt: er ontstaat onmiddellijk een speciale relatie tussen de twee Deze dierentuin zet de toeristen in een kooi in plaats van dieren, voor een spannend bezoek!

Het syndroom van het gebroken hart: het heeft symptomen die te vergelijken zijn met een hartaanval en kan worden veroorzaakt door verdriet en stress

8.514
Advertisement

Het is bekend welke kracht de geest op het lichaam heeft, hoeveel emoties de welzijnstoestand van een individu positief of negatief kunnen beïnvloeden. Angst- en paniekaanvallen kunnen ongemakken simuleren die erg lijken op een hartaanval, maar er is ook een andere aandoening, die het “gebroken hartsyndroom” wordt genoemd, die veel intenser is en niet mag worden onderschat. Meestal wordt het veroorzaakt door stress, een shok, een blessure of een groot verlies. Laten we eens kijken hoe we het kunnen herkennen.

Ook bekend als "Tako Tsubo-cardiomyopathie", is het gebroken hartsyndroom niet alleen een krachtige psychosomatische gebeurtenis, maar een echt tijdelijk tekort van de hartspier, die plotseling zwak en kwetsbaar kan worden.

De symptomen zijn vrijwel identiek aan die van een hartaanval, namelijk: pijn op de borst, onregelmatige hartslag, kortademigheid, lage bloeddruk en flauwvallen. De effecten zijn zo relevant dat er, zelfs als ze tijdelijk zijn, niet genoeg bloed in het lichaam wordt gepompt, en in de ernstigste gevallen kan er zelfs een begin van een hartaanval optreden.

In moeilijke situaties produceert het lichaam adrenaline en worden er stresshormonen in omloop gebracht. Bij sommige mensen veroorzaken deze plotselinge en verhoogde hoeveelheid chemische stoffen een crisis voor de cellen van het hart, dat reageert door alle mogelijke waarschuwingssignalen af ​​te geven. Gelukkig veroorzaakt Tako Tsubo-cardiomyopathie in bijna alle gevallen geen permanente problemen, hoewel het toch met voorzichtigheid moet worden behandeld en het niet te licht moet worden opgenomen.

Het gebroken hart syndroom is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, vooral bij ouderen, die fysiek breekbaarder en emotioneler zijn. De toename van het aantal gevallen heeft talrijke onderzoeken gestimuleerd, waarvan sommige het verband hebben aangetoond tussen het optreden van de aandoening na het verlies van een huisdier.

Veel oudere mensen ontwikkelen een gehechtheid aan hun hond of kat, vergelijkbaar met wat je kunt voelen voor een geliefde. Er bestaat geen onfeilbare remedie, maar het is in elk geval mogelijk om een dergelijke gebeurtenis te voorkomen, in een poging om de psychologische druk te beheersen met anti-angsttechnieken, lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt