Ondanks hersenletsel, werkt deze man als arts en vecht voor de minder bedeelden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ondanks hersenletsel, werkt deze man…
Deze opa bouwde een trein om alle zwerfhonden mee te nemen die hij van de straat had gered Deze man bouwde een voorraadkast in zijn tuin om voedsel te geven aan mensen die het nodig hebben

Ondanks hersenletsel, werkt deze man als arts en vecht voor de minder bedeelden

Door Janine
2.866
Advertisement

Er zijn mensen voor wie het leven vanaf de geboorte een weg omhoog lijkt te zijn. Voor worden zijn eenvoudige gebaren, dagelijkse dingen, vreugden, genegenheden en activiteiten nooit als vanzelfsprekend beschouwd en vormen ze een constante uitdaging, veroorzaakt door de pathologieën en handicaps waaraan ze vanaf de eerste dag lijden.

De man waar we het over gaan hebben, is een van deze mensen. Zijn verhaal laat echter zien dat je, zelfs bij schijnbaar onoverkomelijke moeilijkheden, altijd de kracht kunt vinden om vooruit te komen. Niet alleen dat, je kunt ook echt onverwachte en verrassende resultaten bereiken.

Zijn naam is Juan Manuel Collazos, hij komt oorspronkelijk uit Cali, een stad in Colombia, en sinds zijn geboorte is bij hem de diagnose hypoxie gesteld, een gebrek aan zuurstof dat hersenletsel veroorzaakt.

Een pathologie die ongetwijfeld ernstig is, maar die Juan's ambities en dromen zeker niet heeft beperkt. Natuurlijk ontbrak het hem niet aan moeilijkheden, vooral tijdens de kindertijd en de jeugd. Spreken en bewegen - basisgebaren voor elk mens - zijn voor Juan echte uitdagingen.

Desondanks brachten zijn cognitieve vermogens, zijn moed en zijn wilskracht hem ertoe vastbesloten zijn studies te voltooien, totdat hij zijn medische graad behaalde. Met de hulp van een caregiver, iemand die hem hielp bij het uitvoeren van bewegingen en activiteiten, kon hij studeren en arts worden. Maar dat is nog niet alles.

El tener una (dis)CAPACIDAD, no te impide cumplir tus sueños;. He sido capaz de superarme, de luchar contra los “no vas...

Pubblicato da Juan Manuel Collazos Rozo su Giovedì 29 agosto 2019

Collazos besloot in feite dat het zijn droom was om verder te gaan dan de titel die hij had behaald en zijn universitaire carrière voort te zetten. Zo verdubbelde hij zijn inspanningen en behaalde hij een mastergraad in Epidemiologie, die met succes werd afgerond. En nu kunnen we zeggen dat zijn inspanningen vruchten hebben afgeworpen. Juan werkt op sociaal gebied, en hij vecht elke dag voor de rechten van mensen met een handicap en ter verbetering van het overheidsbeleid dat aan hen is gewijd.

Een leven vol studie en geen vermaak? Dat is zeker niet zo, omdat Juan, naast arts en epidemioloog is geworden en een belangrijke baan heeft gekregen, ook een gezin heeft kunnen stichten.

Advertisement

Niemand dacht dat Juan een normaal leven, een gezin en een carrière zou kunnen hebben. Het tegendeel bleek waar. Het zijn verhalen zoals deze die laten zien hoe belangrijk het is om in je dromen te geloven en met al je kracht te proberen vooruit te komen, zelfs in de meest ongunstige momenten en omstandigheden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt