Wanneer we dierbaren verliezen, kunnen we ze voor altijd naast ons blijven voelen in ons hart - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wanneer we dierbaren verliezen, kunnen…
8 gedragingen om te vermijden tijdens de scheiding om de kinderen te beschermen Dit gehandicapte kind wordt uit een fastfood gegooid omdat hij niet aan tafel kan zitten en met zijn handen kan eten

Wanneer we dierbaren verliezen, kunnen we ze voor altijd naast ons blijven voelen in ons hart

Door Janine
2.020
Advertisement

Bijna alle culturen en religies menen dat er een leven is na de dood, ze zijn verenigd door het idee dat zelfs wanneer geliefden er niet meer zijn, ze een band behouden met degenen die nog steeds tot deze wereld behoren. Of je er in gelooft of niet, of we vertrouwen hebben in iets bovennatuurlijks, goddelijks, mysterieus,  of niet, degenen waar we van hielden en die van ons hielden, verdwijnen nooit helemaal, maar blijven op een of andere manier dicht bij ons.

foto: Max Pixel

Wij zijn het die waarde en betekenis geven aan alles wat wel of niet gebeurt, aan dingen die dagelijks of in bepaalde omstandigheden gebeuren, en daarin tekenen zien waardoor degenen die er niet meer zijn tot ons spreken en ons onderweg begeleiden. Mensen die veel voor ons hebben betekend en die er helaas niet meer zijn, verschijnen soms in dromen of we voelen hun nabijheid, zelfs hun geur, alsof ze ons willen laten weten dat ze over ons blijven waken.

Omdat we een meer rationele en minder mystieke verklaring willen vinden voor alle mogelijke verschijningen van de doden, kunnen we spreken van een eenvoudige affiniteit, van persoonlijkheidskenmerken die in ons zitten en die in bepaalde situaties naar voren komen.

foto: Needpix

Vaak gedragen we ons op een bepaalde manier, vertellen we elkaar of doen we dingen omdat het precies de manier is die is overgedragen door ouders, grootouders, familieleden, vrienden of partners. Het enkele feit dat we aan dit alles geen spirituele waarde toekennen, doet niets af aan hun belang, omdat het betekent dat die geliefde mensen nog steeds deel van ons uitmaken.

Men zou kunnen denken dat een vader of een moeder ons bij de hand houdt, zelfs van een plaats ver weg, ze als beschermengelen te zien. Of je kunt die gezichten herkennen in dezelfde eigenschappen van je gezicht, hun stem, hun lessen in de waarden waarin je gelooft en die je probeert door te geven aan je kinderen. Hoe je het ook wilt zien, er is altijd een rode draad, een vonk van leven die zich voortzet in een ander, stukjes geheugen, van hart en ziel die nooit ophouden te bestaan, nooit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt