Dit bedrijf koos een meisje met het syndroom van Down als testimonial voor haar cosmetica - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit bedrijf koos een meisje met het…
Dit paard heeft zulke betoverende manen dat de hoofdpersoon van een sprookje er jaloers op zou zijn Ondanks het verbod van de verhuurder, slaagde deze vrouw erin om een kat te adopteren dat van de straat was gered

Dit bedrijf koos een meisje met het syndroom van Down als testimonial voor haar cosmetica

13 Oktober 2019 • Door Janine
3.180
Advertisement

Wie zei er dat normen voor vrouwelijke schoonheid altijd dezelfde regels moeten respecteren? Fysieke perfectie, onbetwistbare schoonheid, perfecte vorm en bijna totale afwezigheid van wat mensen, ten onrechte, beschouwen als "defecten": als je erover nadenkt, zijn de meeste modellen al jaren zo.

Er zijn echter verschillende realiteiten die deze concepties de laatste tijd veranderen. Het gaat erom de klassieke schoonheidsidealen te overwinnen, overtuigingen die vaak tot discriminatie leiden en verschillen die niet langer een geavanceerde en open beschaving waardig lijken.

Het verhaal dat we je gaan vertellen, is een heel goed voorbeeld van een bedrijf dat zijn visies heeft weten te openen en verder gaat dan wat mooi is, omdat "het zo moet zijn". Laten we eens kijken waar het om gaat.

via: Daily Mail

We kunnen ons de verbazing voorstellen die Kate Grant, een 19-jarig meisje met het syndroom van Down, voelde toen ze werd gekozen als testimonial voor een cosmetica- en make-up-lijn door het bedrijf Benefit Cosmetics.

Het meisje, oorspronkelijk uit Noord-Ierland, vervulde letterlijk haar droom om het eerste professionele model met Down te worden. En dit is niet niks: het leven is, voor degenen die met zo'n beperking zijn geboren, helemaal niet gemakkelijk. Vaak is het voor deze mensen moeilijk om zelfs maar te denken dat ze alles kunnen doen wat anderen, door mensen beschouwd als “normaal”, kunnen doen.

Advertisement

Dankzij de open en inclusieve visie van het cosmeticabedrijf vertegenwoordigde Kate schoonheidsproducten in verschillende reclamecampagnes, met veel optredens op tv en op sociale media. Haar verhaal is zo bekend geworden dat het meisje de prijs kreeg in de internationale competitie Teen Ultimate Beauty of the World.

Kate werd geïnterviewd over wat er met haar gebeurde en zei niet alleen dat ze haar immense geluk niet wist te verbergen, maar dat ze hoopte dat haar verhaal als uitgangspunt zou dienen om vele andere mensen te helpen die, zoals zij, niet durven  dromen om een leven te leiden zoals elk ander. En het is echt zo, omdat dergelijke situaties alleen maar motiverend kunnen zijn en goede hoop kunnen geven aan degenen die het niet hebben of niet in zichzelf kunnen geloven.

Kate's energie is aanstekelijk, net als haar moed en haar levensvreugde. Rest ons te hopen dat meer en meer bedrijven hun visie zullen veranderen en in staat zullen zijn om iedereen te laten begrijpen dat schoonheidsnormen geen standaard, vaste concepten zijn. Kate laat, net als veel andere mensen, zien dat "anders", vaker wel dan niet, rijmt op "mooi".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt