Ze kiest ervoor om 6 maanden single te blijven: "Het was een mooie ervaring"

Janine image
door Janine

20 Februari 2023

Ze kiest ervoor om 6 maanden single te blijven: "Het was een mooie ervaring"
Advertisement

Veel mensen zetten de liefde op de eerste plaats: ze kunnen zichzelf niet als vrijgezel zien en hebben iemand nodig om van te houden die hun gevoelens beantwoordt. Er is niets mis met het verlangen van een mooie romantische relatie, maar om echt gelukkig te zijn als stel en in het leven in het algemeen, moet je leren "genoeg te zijn". Mariemilia Cedeno, een 23-jarige jonge vrouw die in Florida, in de Verenigde Staten woont, begreep dit al snel. Na een krampachtige zoektocht naar de beroemde "Prins op het witte paard” en geen soulmate te hebben gevonden, koos ze ervoor om minstens zes maanden vrijgezel te blijven.

via Mirror

Advertisement

Na de laatste teleurstelling in de liefde voelde Mariemila zich zo alleen dat ze besloot om haar leven te veranderen: ze verwijderde alle dating-apps en beloofde zichzelf eerst "van zichzelf te houden". De jonge vrouw ervoer al snel de voordelen van het vrijgezellenleven en voelde zich veel zelfverzekerder. De ervaring zonder een vriend heeft haar gevoel van eigenwaarde vergroot en ze heeft zelf het gevoel leren waarderen de enige echte hoofdrolspeler in haar leven te zijn.

De hervonden vastberadenheid door deze nieuwe filosofie te omarmen, zette haar er zelfs toe aan de baan op te geven die ze niet leuk vond, om zich aan een eigen activiteit te wijden. Na zes maanden van een individueel traject is Mariemila weer dating-apps gaan gebruiken, zij het met een heel andere aanpak, veel relaxter dan voorheen: nu weet ze dat ze zich ook alleen goed kan voelen, dus als de juiste man arriveert, zal het een grote verrassing zijn die haar toch al rijke leven vol projecten verder zal verrijken, zelfs zonder een man aan haar zijde. Haar wedergeboorte heeft haar geïnspireerd om de positieve effecten van haar keuze op sociale media te verspreiden, om andere vrouwen te helpen die, net als zij, teleurgesteld zijn op het gebied van de liefde.

Advertisement

"In deze zes maanden heb ik elke vorm van romantische relatie beleefd geweigerd en heb ik afstand genomen van dating-apps. Ik moet zeggen dat het de beste ervaring was die ik ooit heb gehad. Ik voelde me vrij, niet langer beïnvloed door enige vorm van verbintenis. Nu hangt mijn geluk alleen van mij af, niet van het feit of ik al dan niet een vriend heb die me verzekert dat ik mooi ben, dat ik mezelf leuk vind en dat ik erg trots op mezelf ben”, vertelde ze.

Mariemilia legde ook uit dat deze periode als single haar deed begrijpen wat ze echt wil in een liefdesrelatie: "Na mijn laatste liefdesverhaal begreep ik dat ik geen enkele vorm van emotionele verslaving wil. Ik wil een mentale verbinding, een gelijkwaardige band met dialoog en wederzijds respect. Ik ben niet van plan mijn hele geluk toe te vertrouwen aan een liefdesrelatie: het moet een meerwaarde zijn".

Ben je het eens met haar uitspraken?

Advertisement