Ze scheert zich niet meer en accepteert zichzelf zoals ze is: "Ik wou dat elke vrouw hetzelfde deed"

Janine image
door Janine

11 Januari 2023

Ze scheert zich niet meer en accepteert zichzelf zoals ze is: "Ik wou dat elke vrouw hetzelfde deed"
Advertisement

De laatste jaren besteden steeds meer vrouwen - en mannen - veel aandacht aan hun fysieke verschijning. Sociale media met hun filters en trucs hebben modellen gecreëerd die steeds moeilijker te volgen zijn. Daarom hebben veel mensen onlangs besloten "genoeg" te zeggen en voor natuurlijk te gaan.

Sommige meisjes hebben bijvoorbeeld besloten om te pronken met hun vermeende esthetische "gebreken" door ze om te zetten in persoonlijke kenmerken, zoals Esther Calixte-Bea, een 25-jarige Canadese artieste die ervoor heeft gekozen om te stoppen met scheren en haar overtollige beharing op haar hele lichaam te accepteren, vrouwen uitnodigend hetzelfde te doen door zich goed over zichzelf te voelen.

via Indy100

Advertisement

Esther heeft al van kinds af aan te kampen met ongewenste haargroei: er groeide haar op haar borst en daardoor voelde ze zich jarenlang onzeker. Ze had zo’n hekel aan haar uiterlijk dat de jonge vrouw stopte met zwemmen omdat ze het scheren of harsen beu was dat haar irritaties veroorzaakte. Maar toen besloot Esther dat ze er genoeg van had en stopte met scheren na een reis naar Haïti.

Nadat ze de wereld rondgereisd had, besefte de jonge vrouw dat schoonheidsnormen van land tot land verschillen: "Dit deed me beseffen dat ik voor mezelf kon kiezen en dat ik niet hoefde te wachten tot de samenleving mijn lichaam en mijn uiterlijk accepteerde", vertelde ze. Dus eenmaal thuis onthulde ze aan haar familie en vrienden dat ze een harige borst had: "Niemand wist het, maar ik voelde me op mijn gemak en ik wilde me niet meer verstoppen omdat het een enorme last was."

Advertisement

De jonge vrouw begon korte broeken en jurken te dragen, waardoor haar haar over haar hele lichaam met zo'n natuurlijkheid werd onthuld dat ze onmiddellijk werd geaccepteerd door haar dierbaren: "Mijn vrienden waren echt heel trots op me en ze waardeerden mijn initiatief. Mijn moeder, mijn zus en mijn tante wisten dat ik borsthaar had, maar ook zij stonden meteen achter mijn keuze”, zei ze. Wat ontbrak als laatste stap om jezelf 100% te accepteren, was de beroemde "bikini-test", dat wil zeggen jezelf laten zien in een bikini zonder zichzelf te ontharen.

In het begin bekende Esther dat ze erg nerveus was, maar toen zag ze een erg harige man op het strand die de blikken van anderen niet erg vond. Ze wist dat het voor haar anders was, omdat ze een vrouw was, maar toch wilde ze dit stereotype doorbreken. Dus ging ze naar een kleedhokje en trok haar bikini aan: ze liep op het strand, rende op het zand, speelde met extreme spontaniteit met de golven: "Ik had zoveel plezier!", verklaarde ze.

Mensen om haar heen moesten haar behaarde lichaam en benen wel opmerken en één familie staarde haar zelfs meer dan 10 minuten aan, maar Esther reageerde op de best mogelijke manier: "Ik besloot te glimlachen en naar ze te zwaaien, terwijl ze naar mijn oksel staarden. Waarom zou ik me beledigd voelen door hun blikken als ik in hun plaats hetzelfde zou hebben gedaan? Uiteindelijk viel het mee. Nu voel ik een vrijheid die ik nog nooit eerder heb gevoeld en hou ik steeds meer van mezelf".

Wat denk jij ervan?

Advertisement