Deze verpleegster geeft een deel van haar lever om een 8-jarige patiënt te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze verpleegster geeft een deel van…
Synchroniciteit: wanneer toevalligheden niet bestaan, maar alles met een reden gebeurt Vlakbij snurkende mensen slapen kan schadelijk zijn voor de gezondheid: dit onthult een wetenschappelijk onderzoek

Deze verpleegster geeft een deel van haar lever om een 8-jarige patiënt te redden

Door Janine
1.269
Advertisement

Engelen bestaan, maar ze zijn niet de gevleugelde boodschappers of hemelse bewaarders die worden afgebeeld op schilderijen in de kerk, ze zijn normale maar tegelijkertijd speciale, unieke mensen die weten hoe ze het verschil kunnen maken in de wereld. Een van deze heeft een naam, een achternaam en ook een baan, haar naam is Cami Loritz en ze is een verpleegster uit Wisconsin, in de Verenigde Staten. Haar gebaar van ongelooflijk altruïsme redde het leven van een 8-jarige jongen genaamd Brayden Auten: dit is hun verhaal.

via: CNN

In het voorjaar van 2019 werd het kind opgenomen in het Froedtert ziekenhuis in Milwaukee, hetzelfde ziekenhuis waar Cami werkt, vanwege ernstig leverfalen. Brayden had tot dan toe nog nooit gezondheidsproblemen gehad, maar toen begon plotseling een zeer agressieve virale vorm zijn lever te beschadigen.

Gezien zijn toestand werd de jongen onmiddellijk op de lijst gezet voor een transplantatie, in een race tegen de klok waarbij de hele lokale gemeenschap betrokken was, via oproepen op sociale netwerken, om een compatibele donor te vinden.

Dag na dag was Cami overal getuige van: ze hielp Brayden, controleerde zijn gezondheidstoestand die echter steeds slechter werd, en probeerde zijn familie te troosten, verscheurd door een eindeloos wachten. Plots kreeg ze een idee en besloot ze te stoppen met wachten en zelf dat wonder te worden waarop iedereen hoopte.

Na het nemen van de test bleek de verpleegster compatibel met Brayden en ze bood aan om een deel van haar lever te doneren. Voor het kind en zijn ouders was het alsof de hand van God hen op de schouder had aangeraakt, om hen ervan te verzekeren dat alles goed zou komen. De gedeeltelijke explantatie- en transplantatieoperaties werden in mei uitgevoerd en waren een succes.

Op het web gaven de ouders van Brayden commentaar op het geschenk dat hij van Cami had ontvangen als iets dat verder reikte dan altruïsme, dichter bij een manifestatie van ware heldenmoed en een daad van ware liefde. Na de nodige herstelperiode werden het kind en "zijn engel" samen gefotografeerd, gezond en glimlachend.

Het gaat nu goed met Brayden en hij is klaar om de toekomst tegemoet te zien met optimisme en een hart vol dankbaarheid door de tweede kans die hij kreeg. Cami en de familie van de jongen zijn tegenwoordig bezig met bewustmakingscampagnes over orgaandonatie, in de hoop dat het delen van dit verhaal zal dienen om mensen te inspireren om iemands engelen te worden, om het wonder te zijn waar ze op wachten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt